ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Πρόσκληση για διάλογο από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αλλά σ' έναν δρόμο που έχει στρωθεί με...αγκάθια

Πρόσκληση για διάλογο από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αλλά σ' έναν δρόμο που έχει στρωθεί με...αγκάθια

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Δημόσια πρόσκληση για μία συζήτηση προς το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και την ΕΣΑμεΑ απηύθυνε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) με αφορμή τα προβλήματα των διαβητικών σε σχέση με τα αναλώσιμα για την πάθησή τους.

Κι εάν αυτό είναι το θετικό μήνυμα της απαντητικής επιστολής της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ προς την επιστολή (δες εδώ) που είχε στείλει την προηγούμενη μέρα (5/6) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, για να μπορέσει να γίνει πράξη το αυτονόητο, δηλαδή ο ειλικρινής με θετική διάθεση διάλογος θα πρέπει πριν να διευθετηθούν ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση ενός άλλου ύφους στις επαφές μεταξύ των οργάνων που εκπροσωπούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και τους φαρμακοποιούς.

Ο τίτλος της απαντητικής επιστολής της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις αυτές τη συγκεκριμένη στιγμή τουλάχιστον δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση τους, καθώς χαρακτηρίζει «Προσβλητική, παραπλανητική και υπό το καθεστώς πανικού (σ.σ. την) αντίδραση του ΠΦΣ στα προβλήματα που ανέδειξε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ».

Επί της ουσίας η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αποκρούοντας τις αιτιάσεις των φαρμακοποιών κάνει λόγο για χιλιάδες περιστατικά παράνομης επιβάρυνσης των ασθενών από τους φαρμακοποιούς, για μία κατάσταση που επιδεινώνεται και για προσπάθεια του ΠΦΣ να προσβάλλει την Ομοσπονδία και να αποπροσανατολίσει τους πάντες από το πραγματικό πρόβλημα.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εδώ.