NEA

Στάση εργασίας για αύριο στον Ευαγγελισμό

Στάση εργασίας για αύριο στον Ευαγγελισμό

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) προκήρυξε στάση εργασίας για αύριο Τρίτη 11/6 από τις 8 π.μ. έως 11 π.μ. καλύπτοντας τους τραπεζοκόμους, τους βοηθούς μάγειρες και τους εργαζόμενους στην ασφάλεια - όλοι μέλη των εργολαβικών συνεργείων-, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στο νοσοκομείο και οι οποίοι για μια ακόμη φορά παραμένουν επί δίμηνο απλήρωτοι!

 

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας (ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση) οι οποίοι παρά τις παρεμβάσεις του Σωματείου το προηγούμενο διάστημα και τις δεσμεύσεις της διοίκησης, συνεχίζουν να τους μετακινούν σε διάφορα νοσοκομεία, αλλά και να τους αναθέτουν αλλότρια καθήκοντα (με προφορικές μάλιστα εντολές).

Όπως αναφέρουν από το ΣΕΝΕ, η κατάσταση που προφανώς δημιουργεί όρους μη ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου με ότι, αυτό συνεπάγεται για προσωπικό, αρρώστους και περίοικους.

 

Στο πλαίσιο αυτά διοργανώνουν συγκέντρωση έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομείου στις 8 πμ και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση και παρέμβαση - καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. 

 

Διαβάστε τι ζητούν:

 

"Διαδηλώνουμε επικεντρώνοντας στα παρακάτω αιτήματα:

 

  • ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ! 
  • Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στο προσωπικό. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. 
  • ΕΔΩ & ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων! Μονιμοποίηση των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή & μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, επιστημονικάδικαιώματα.
  • Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

Προσωπικό Ασφαλείας ορίζεταιπροσωπικό ίσο αριθμητικά με αυτό που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Ε.".

 

 

 

 Μ.Τ.