NEA

Επ' αόριστον απεργία για τα διαγνωστικά κέντρα

Επ' αόριστον απεργία για τα διαγνωστικά κέντρα

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από σήμερα και επ’ αόριστον τα διαγνωστικά κέντρα, και μόνο για την παραλαβή αποτελεσμάτων εξετάσεων που έχουν ήδη γίνει από το κοινό, μεταξύ 5.00 και 8.00 το απόγευμα.

Η απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν εξαγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα μετά και την άκαρπη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Πλαγιανάκο. Το πάγιο θέμα της μείωσης του clawback παραμένει άλυτο, με τους εκπροσώπους του κλάδου να αναμένουν με ενδιαφέρον την αυριανή τους συνάντηση με τον υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό. Στην επικείμενη συνάντηση θα συζητηθεί και η πρόταση του υπουργού για την συγκρότηση ομάδας εργασίας στα πλαίσια της εύρεσης μίας λύσης που να εξυπηρετεί όλες τις πλευρές και θα εγγυάται την βιωσιμότητα των ιδιωτικών μονάδων.  Χαρακτηριστική είναι η έκθεση της Κομισιόν στην οποία αναφέρεται ότι το clawback δημιουργεί μη βιώσιμα χρέη και στρεβλώσεις στην αγορά ενώ υπάρχει πιθανότητα σύντομα να υπάρξει και πρόβλημα στη ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ.

Τα διαγνωστικά κέντρα θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου, τόνισαν οι εκπρόσωποί τους και προφανώς μέχρι να υπάρξουν κάποιες δεσμεύσεις από πλευράς του υπουργείου αλλά και του ΕΟΠΥΥ. Να τονίσουμε ότι στην συνάντηση με τον κ. Πλαγιανάκο, συζητήθηκε η πιθανότητα συμψηφισμού του clawback με αδιάθετα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ, όμως ο Πρόεδρος δεν δεσμεύτηκε σε αυτή τη λύση.