NEA

Γ.Ν. Θήρας και ΠΟΕΔΗΝ: Εκατέρωθεν πυρά, κατηγορίες και υπαινικτικά σχόλια

Γ.Ν. Θήρας και ΠΟΕΔΗΝ: Εκατέρωθεν πυρά, κατηγορίες και υπαινικτικά σχόλια

Για «παράνομη υπερκοστολόγηση υπηρεσιών σε τουρίστες» κατηγορεί η ΠΟΕΔΗΝ τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία απαντά στην Ομοσπονδία ότι «βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της ανυποληψίας» και το έργο που βλέπουμε τρία χρόνια τώρα καλά κρατεί…

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

Αφορμή για το νέο επεισόδιο ανταλλαγής …γραπτών πυρών(!) μεταξύ των δύο (Γ.Ν. Θήρας και ΠΟΕΔΗΝ), έδωσε χτεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, όπου διατυπώνονται κατηγορίες ότι τρία χρόνια μετά τα εγκαίνια του νοσοκομείου στη Σαντορίνη (Ιούλιος 2016) δεν υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό, αφήνοντας «ακάλυπτους υγειονομικά κατοίκους και επισκέπτες καθ’ ότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε». Κατηγορεί η Ομοσπονδία τη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. που «διορίσθηκε από κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κατά της εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα Νοσοκομεία», ότι «προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι οι οποίοι παράλληλα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία».  Εκτός των κατηγοριών για τον τρόπο επάνδρωσης του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, στην ανακοίνωση, κατηγορείται –και μάλιστα με παραδείγματα– η διοίκηση του νοσοκομείου Θήρας για παράνομη υπερκοστολόγηση υπηρεσιών σε τουρίστες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εξετάσεις ουρίας αίματος «που κοστίζει 3 ευρώ τη χρεώνουν 40 ευρώ!!! Μαύρη αγορά σε καναδό τουρίστα».
Τουλάχιστον, και οι δύο πλευρές ξεκινούν ρομαντικά και ποιητικά τις ανακοινώσεις τους, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε στο καλοκαίρι(!), ενδεικτικό ότι τουλάχιστον δεν τους λείπει το χιούμορ και η φαντασία στο γραπτό λόγο…

(Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει στο τέλος του κειμένου).

 

Γ.Ν. Θήρας: «Αν έχεις καταθέσει λουλούδια στο Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος…»

Άμεση απάντηση, με «χτύπημα κάτω από τη ζώνη», έδωσε στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η διοίκηση του νοσοκομείου, αρχίζοντας και αυτή «ποιητικά» την ανακοίνωσή της, με την επισήμανση της εποχής, αλλά συνεχίζοντας λιγότερο … ποιητικά:

«Καλοκαίρι και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της ανυποληψίας.

Εμπνευσμένη από το εργασιακό 12ωρο που υπόσχονται τα πολιτικά αφεντικά της, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ μιλάει για ολιγόωρες προσλήψεις με μπλοκάκι. Η αλήθεια είναι ότι το Γ.Ν. Θήρας ολοκληρώνει τις προσλήψεις 6 ιατρών με ΑΠΥ, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των οποίων θα φτάνουν τις 4.270 € και αντιστοιχούν σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία, με 7 ενεργείς εφημερίες και 4 ετοιμότητας. Πρόκειται, δηλαδή, για ιατρούς πλήρους απασχόλησης.

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έχει μάθει καλά να ψάχνει τη Διαύγεια, προφανώς όμως χωλαίνει στο ψάξιμο των ΦΕΚ, αφού την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύτηκαν οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 21 ιατροί όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων κάποιοι ήδη υπηρετούν ως ΙΔΟΧ και μετατρέπονται σε ΙΔΑΧ και κάποιοι είναι καινούριοι. Ας κάνουμε λοιπόν απλή αριθμητική:

  • 21 ιατροί από διαγωνισμό ΙΔΑΧ
  • 9 ιατροί ΕΣΥ από πρώην Κ.Υ. Θήρας
  • 6 ιατροί πλήρους απασχόλησης με ΑΠΥ
  • 1 ιατρός – διευθυντής με 3 έτη θητεία
  • 8 ιατροί υπαίθρου

Το σύνολο μας κάνει 45 και περισσεύουν και 5 διευθυντικές θέσεις 3ετούς θητείας, που θα προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά στο αν γίνονται ιατρικές πράξεις στο Γ.Ν. Θήρας, θα αναφέρουμε προς το παρόν ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 350 χειρουργικές επεμβάσεις στο άσηπτο χειρουργείο, 27.544 ασθενείς επισκέφθηκαν τα ΤΕΠ, 36.251 ασθενείς τα εξωτερικά ιατρεία και πραγματοποιήθηκαν 65 τοκετοί, ενώ για το πρώτο 5μηνο του 2019 οι τοκετοί ανέρχονται στους 52.

Όσον αφορά στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, μετά την πρόσληψη Νεφρολόγου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, είναι σαφές ότι θα τεθεί σε λειτουργία στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως και ο ψηφιακός μαστογράφος.

Τέλος, όσον αφορά στον τιμοκατάλογο του Γ.Ν. Θήρας, μην εκτίθεστε άλλο, κύριοι.
Τα πολλά παράπονα των τουριστών μόνο στη φαντασία σας υπάρχουν και στα συμφέροντα αυτών που φρόντισαν να φτάσει η εν λόγω απόδειξη στα χέρια σας. Εκτός αν είστε τόσο διάσημοι στον Καναδά, ώστε οι Καναδοί τουρίστες που έχουν παράπονα απευθύνονται σ’ εσάς. Τώρα θα μας πείτε, αν έχεις καταθέσει λουλούδια στο Δρομέα υπάρχει πιθανότητα να είσαι παγκοσμίως όχι διάσημος βέβαια, αλλά διαβόητος…».

 

Η Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
3 χρόνια μετά τα εγκαίνια (Ιούλιος 2016)
Χωρίς γιατρούς. 
Παράνομη υπερκοστολόγηση υπηρεσιών σε τουρίστες

Καλοκαίρι και η Σαντορίνη βουλιάζει από τουρισμό.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθ’ ότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο.
Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών που σας κοινοποιούμε στο Νοσοκομείο έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος. Πώς να βγουν οι εφημερίες; Λείπουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.
Απλησίαστα τα ενοίκια για γιατρούς και νοσηλευτές. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας.
Η Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. που διορίσθηκε από κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κατά της εισόδου του ιδιωτικού τομέα στα Νοσοκομεία, τι κάνει;
Προκήρυξε και προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι οι οποίοι παράλληλα θα ασκούν το επάγγελμα τους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτεται το Νοσοκομείο για κάποιες ώρες. Προσέλαβαν για λίγες ώρες την ημέρα ιδιώτη νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό.
Και δεν είναι το μόνο Νοσοκομείο στα νησιά που προσλαμβάνει ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για κάποιες ώρες και παράλληλα έχουν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία (πχ ο μοναδικός καρδιολόγος στην Κω).
Κρύβεται πίσω από το δάκτυλό τους η κυβέρνηση όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 
Οι παράνομες χρεώσεις σε ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης συνεχίζονται.
Ουρία αίματος που κοστίζει 3 ευρώ την χρεώνουν 40 ευρώ!!! Μαύρη αγορά σε καναδό τουρίστα.
Οι αντίστοιχες εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82ευρώ. Σας κοινοποιούμε κατάσταση με τις τιμές. 
Πολλοί είναι οι τουρίστες που διαμαρτύρονται για υπέρογκες χρεώσεις!!!
Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι.
Δείτε τις χρεώσεις σε υπηρεσίες που είναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο!!!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ