NEA

Το σκάνδαλο του... σκανδάλου για την υπόθεση της Novartis

Το σκάνδαλο του... σκανδάλου για την υπόθεση της Novartis

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής κατηγορεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ότι αντί να ερευνήσει τις καταγγελίες τους τις έθεσε στο αρχείο για μήνες. Ο κ. Αγγελής κάνει λόγο για σωρεία παραβάσεων στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis και καλεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξεταστεί ως μάρτυρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου αρνείται ότι είχε ενημερωθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τέως επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση Novartis και υποστηρίζει ότι ο κ. Αγγελής του ανάφερε απλώς την «προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών».

 Ωστόσο ο κ. Αγγελής υποστηρίζει ότι από κοινού με την κ. Ξένη Δημητρίου είχαν ενημερώσει τον υπουργό, «σχετικά με "τον δικονομικώς στραβό δρόμο", που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης NOVARTIS, αλλά και για το εν γένει "αλαλούμ", στη λεγομένη Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς».

Σε δήλωσή του για τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζητεί να ανασυρθεί η μήνυσή του από το αρχείο, για να λάμψει η αλήθεια:

«Τώρα πια, το περιεχόμενο της μήνυσής μου περί συμμορίας και σκευωρών, επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου από το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους...» αναφέρει.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς δίνει τη δική της εκδοχή για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα αναφερόμενη στο ταξίδι στη Βιέννη και στη συνάντηση του κλιμακίου Ελλήνων εισαγγελέων με ομολόγους της Αμερικανούς, υποστήριξε ότι έγινε λόγος για λογαριασμό που σχετιζόταν με πολιτικό και ο κ. Αγγελής πρότεινε τα όποια στοιχεία να δοθούν μέσω Eurojust.

Στην ίδια αναφορά, η κ. Τουλουπάκη φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι ο κ. Αγγελής κατάσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία, τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους. Αυτά τα έγγραφα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.  

 

 

Μ.Τ.