NEA

Αποχή και απόρριψη παγώνουν τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Αποχή και απόρριψη παγώνουν τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Δεν προσήλθε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στο προγραμματισμένο ραντεβού του στο γραφείο του ομοιόβαθμού του εισαγγελέα, Δημήτρη Δασούλα, για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρει στις δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την εισαγγελέα του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου για την υπόθεση της Novartis.

     Όμως, ο κ. Αγγελής κατέθεσε στον κ. Δασούλα «υπόμνημα-αίτηση-δήλωση», όπου επαναλαμβάνει τα περί υποχρέωσης αποχής για λόγους ευπρέπειας (αμφότεροι), δηλαδή η κυρία Δημητρίου και ο κ. Δασούλας να εξαιρεθούν αυτοβούλως από την επίμαχη υπόθεση και σε αντίθετη περίπτωση το σημερινό έγγραφό του να θεωρηθεί ως αίτησή εξαίρεσης και των δύο εν λόγω εισαγγελικών λειτουργών.

Εν τω μεταξύ, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζάχαρης, εισηγήθηκε προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να  απορριφθεί το αίτημα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για την εξαίρεση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου και του αντεισαγγελέα Δημήτρη Δασούλα, από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων περί στημένων διώξεων πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

Την οριστική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.     Π.Τσ.