ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ποια είναι τα νέα φάρμακα που μπορούν να συνταγογραφηθούν

Ποια είναι τα νέα φάρμακα που μπορούν να συνταγογραφηθούν
  1. Εξαπλό εμβόλιο για βρέφη και νήπια ηλικίας από 6 εβδομάδων προστασία κατά της διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, ηπατίτιδας B, πολιομυελίτιδας και των διεισδυτικών νόσων που προκαλούνται από τον Αιμόφιλο γρίπης τύπου β (Hib).
  2. Δύο σκευάσματαπαράγοντα πήξης VIII για θεραπεία και προφύλαξη από την αιμορραγία ασθενών με αιμορροφιλία τύπου Α, λόγω συγγενούς ανεπάρκειας.
  3. Ενέσιμο μονοκλωνικό αντίσωμα κατά του παράγοντα νέκρωσης όγκων α (TNF- α) (κερτολιζουµάµπη πεγόλη) που ήδη χορηγείται για Ρευματοειδή αρθρίτιδα, Αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, Ψωριασική αρθρίτιδα με νέα ένδειξη για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας σε ενήλικες που είναι υποψήφιοι για συστημική θεραπεία.
  4. Αντιδιαβητικός συνδυασμός σταθερής δόσης εμπαγλιφλοζίνης και λιναγλιπτίνης, προκειμένου να βελτιωθεί ο γλυκαιμικός έλεγχος όταν η μετφορμίνη ή/και η σουλφονυλουρία (SU) και ένα από τα μεμονωμένα συστατικά του δεν παρέχουν επαρκή γλυκαιμικό έλεγχο ή όταν έχει ήδη χορηγηθεί αγωγή με τον ελεύθερο συνδυασμό εμπαγλιφλοζίνης και λιναγλιπτίνης.
  5. Τριπλός συνδυασμός που περιέχει διπροπιονική βεκλομεθαζόνη, διυδρική φουμαρική φορμοτερόλη και βρωμιούχο γλυκοπυρρόνιο ως δεύτερης γραμμής θεραπεία για ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια με σοβαρή έκπτωση της πνευμονικής λειτουργίας και με συχνές παροξύνσεις.
  6. Νέος συνδυασμός δραστικών ουσιών ροσουβαστατίνης και εζετιμίμπης, για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπερχοληστερολαιμίας ως θεραπεία υποκατάστασης σε ενήλικες ασθενείς που ελέγχονται επαρκώς με τις μεμονωμένες ουσίες χορηγούμενες ταυτόχρονα στο ίδιο επίπεδο δόσης όπως ο σταθερός συνδυασμός δόσεων, αλλά ως χωριστά προϊόντα.
  7. Δύο γενόσημα με αναγρελίδη κατά της ιδιοπαθούς θροβοκυττάρωσης,
  8. Ένα γενόσημο εζετιμίμπης, υπολιπιδαιμικού παράγοντα κατά της χοληστερόλης,
  9. Γενόσημο σαλμετερόλης, βρογχοδιασταλτικό για την αντιμετώπιση του άσθματος και της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας,
  10. Γενόσημο δοβουταμίνης για το καρδιαγγειακο
  11. Γενόσημο ονδανσετρόνης κατά της ναυτίας
  12. Γενόσημο εζετιμίμπης και σιμβαστατίνης κατά της υπερλιπιδαιμίας
  13. Δύο γενόσημα εντεκαβίρης, αντι-ιικό κατά της ηπατίτιδας Β
  14. Γενόσημο σολιφενασίνης κατά της ακράτειας
  15. Γενόσημο φεβουξοστάτης κατά του ουρικού οξέος
  16. Γενόσημο ατορβαστατίνης, υπολιπιδιαιμικού παράγοντα κατά της χοληστερόλης
  17. Φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9), κατά της αναιμίας, ως προϊόν καλώς καθιερωμένης χρήσης.