NEA

FARAN και ΝOVARTIS επεκτείνουν τη συνεργασία τους

FARAN και ΝOVARTIS επεκτείνουν τη συνεργασία τους

 Σε επέκταση της συνεργασίας τους, στη θεραπευτική κατηγορία της Ογκολογίας, προχωρούν η NOVARTIS Hellas και η ΦΑΡΑΝ, μία από τις πιο ιστορικές Φαρμακευτικές Εταιρίες στην Ελλάδα. Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας των δυο εταιρειών.

 

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, η FARAN αναλαμβάνει την προώθηση και διανομή στην Ελληνική αγορά δύο επιπλέον ογκολογικών θεραπευτικών σκευασμάτων της Νovartis και πιο συγκεκριμένα το προϊόν με τη δραστική ουσία octreotide, που ενδείκνυται στη θεραπεία των νευροενδοκρινών όγκων, καθώς και στη θεραπεία της μεγαλακρίας και το προϊόν με τη δραστική ουσία pazopanib, που ενδείκνυται στη θεραπεία του προχωρημένου νεφροκυτταρικού καρκίνου (RCC) και του προχωρημένου Σαρκώματος Μαλακών Μορίων (STS).

Ο ανέφερε ότι: «Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία για τη FARAN, η οποία εμπλουτίζει το θεραπευτικό χαρτοφυλάκιο της στην ογκολογία και ενδυναμώνει τη θέση της στην Ελληνική αγορά», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της FARAN, Παναγιώτης Κουκουλομμάτης. «Η NOVARTIS είναι παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή πρωτοπόρων φαρμάκων και η συμφωνία αυτή αποτελεί για εμάς ένα δυνατό μήνυμα επιχειρηματικής ανάπτυξης».

Ο γενικός διευθυντής του τμήματος ογκολογίας της NOVARTIS Hellas, Eυστάθιος Λιβανός, τόνισε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επέκταση της συμφωνίας με τη FARAN, η οποία πλέον αναλαμβάνει την προώθηση και διανομή 4 σημαντικών ογκολογικών προϊόντων μας. Η μακροχρόνια εμπειρία και η αναπτυξιακή πορεία της, μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι διασφαλίζουμε τη βέλτιστη εκπροσώπηση των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά».

Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας των δυο εταιρειών, με τη διάθεση των ογκολογικών θεραπευτικών σκευασμάτων για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνου του πνεύμονα που παρουσιάζει ALK αντιμετάθεση και στην θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού που υπερκφράζει τον HER2.