ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Κώστας Λουράντος: «Ύποπτες μεθοδεύσεις» με τα ιατροτεχνολογικά

Κώστας Λουράντος: «Ύποπτες μεθοδεύσεις» με τα ιατροτεχνολογικά

Συγκεκριμένη καταγγελία περιστατικού που αφορά ταινίες μέτρησης σακχάρου, όπου ιατρός Νοσοκομείου έδωσε εντολή σε εταιρεία να τις στείλει κατευθείαν στο σπίτι του ασφαλισμένου βγάζοντας από τη μέση το φαρμακείο ως σημείο λιανικής πώλησης.

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος επικαλούμενος συγκεκριμένη καταγγελία για πώληση ιατροτεχνολογικού υλικού κατευθείαν σε ασφαλισμένο η οποία, όπως αναφέρει είναι τεκμηριωμένη και πλήρως διασταυρωμένη με «ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις και όλα όσα απαιτούνται για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση» θέτει ζήτημα για το κατά πόσο η πολιτεία νομιμοποιείται να μην παρεμβαίνει σ’ ένα ζήτημα που δημιουργεί κινδύνους για το ιατροφαρμακευτικό σύστημα.

Στην ανάρτησή του ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι συνάδελφος του από την Αθήνα μου έστειλε το εξής μήνυμα:

«Ασθενής πελάτης μου αιγυπτιακής καταγωγής, βγήκε από το νοσοκομείο Ελπίς με συνταγές για ζάχαρο και ταινίες μέτρησης σακχάρου! Ήρθε στο φαρμακείο και μου είπε ότι ο ιατρός (έχουμε όνομα) του Νοσοκομείου, έδωσε την εντολή σε εταιρία (και αυτή την γνωρίζουμε) να στείλει τις ταινίες στο σπίτι του ασθενή, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα κινητό στον πελάτη.

Ο συνάδελφος κάλεσε το κινητό από περιέργεια, αλλά ο κάτοχος του δεν απάντησε. Μετά από δυο λεπτά ο κάτοχος του κινητού κάλεσε τον συνάδελφο, ο οποίος προσποιήθηκε ότι ήταν ασθενής και ήθελε να μάθει περισσότερα για τις ταινίες...

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας απάντησε αμέσως ότι, είναι εταιρία που δίνει ΔΩΡΕΑΝ τις ταινίες μέτρησης σακχάρου, εν αντιθέσει με τα φαρμακεία στα οποία ο ασθενής πληρώνει παράνομα συμμετοχή! Μάλιστα τον ενημέρωσε ότι οι γνωματεύσεις ήταν ήδη στα γραφεία της εταιρίας!»

Και σχολιάζει ο κ. Λουράντος:

«Εάν όλα αυτά δεν σημαίνουν προκλητή ζήτηση, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, κατάργηση του δικαιώματος του ασθενή να επιλέξει ταινίες, κατάργηση και του δικαιώματος του φαρμακοποιού να χορηγήσει εκείνος τις ταινίες, συνδιαλλαγή μεταξύ ιατρού και εταιρίας κλπ κλπ.... τότε πραγματικά ζούμε σε έναν κόσμο όπου η διαφθορά είναι ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ !!!!

Οφείλει ο σημερινός πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να αντιληφθεί ότι οι γνωστές και παράλογες αποφάσεις του προκατόχου του, επέτρεψαν στις εταιρίες να το παίζουν και χονδρέμποροι και λιανέμποροι και να μπορούν άνετα και ΝΟΜΙΜΩΣ να διαθέτουν τα προϊόντα τους κατευθείαν στους ασφαλισμένους»!

Το ιατροφαρμακευτικό σύστημα σίγουρα δεν κινδυνεύει από τα φαρμακεία....

Κινδυνεύει όμως από τις εταιρίες που πωλούν στα φαρμακεία τα προϊόντα τους σε απαγορευτικές γι αυτά τιμές, ώστε να μπορούν οι ίδιες να καρπούνται εκτός από το χονδρεμπορικό κέρδος και το κέρδος των φαρμακοποιών διαθέτοντας τα προϊόντα τους κατευθείαν στους ασφαλισμένους!».