NEA

Στην αντεπίθεση περνάει ο Κ. Φρουζής

Στην αντεπίθεση περνάει ο Κ. Φρουζής

Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνάει ο τ. Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής ζητώντας από την Δικαιοσύνη να «καθαρίσει» το όνομά του... Μετά τις αποκαλύψεις ότι κάποιοι μάρτυρες ήταν κατευθυνόμενοι κι ότι η όλη υπόθεση σε μεγάλο βαθμό κατασκευάστηκε, για να πληγούν συγκεκριμένα πολιτικά και μη πρόσωπα, είναι φυσικό οι διωκόμενοι να αντιστρέψουν ρόλους με τους διώκτες τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση δηλώνει ότι θα κινηθεί και ο κ. Φρουζής που στοχοποιήθηκε όσο κανείς άλλος μη πολιτικός...

 

Όπως αναφέρει ο κ. Φρουζής στην αναφορά που κατέθεσε χθες, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για δωροδοκία, δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός που είχε στο εξωτερικό, του οποίου προσκόμισε ολόκληρη την κίνηση, από όπου αποδείχθηκε ότι τροφοδοτήθηκε αποκλειστικά με χρήματα κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες. Στη συνέχεια, ζήτησε την πλήρη αποδέσμευση αυτού, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Επόμενο του  βήμα ήταν να υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών το οποίο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Με τη σειρά της η τελευταία διαβίβασε το αίτημα πίσω στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», συμπληρώνοντας ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες».

Με την ίδια αναφορά ο Κωνσταντίνος Φρουζής υποστηρίζει ότι 16 μήνες μετά την  «αποκάλυψη» της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Κατόπιν των παραπάνω, ζητεί από την Εισαγγελέα την διερεύνηση των όσων καταγγέλλει.

 

Αυτό είναι το κείμενο που ανάρτησε στο tweeter ο κ. Φρουζής:

 

 Και στη συνέχεια το ίδιο κείμενο αναπαρήγαγε και στο προφίλ του στο facebook

 

 

Μ.Τ.