NEA

Δωρεά υπερσύγχρονου pet-ct στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας»

Δωρεά υπερσύγχρονου pet-ct στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας»

Είναι εξαιρετική η κίνηση φιλανθρωπίας και ανιδιοτέλειας δύο συνανθρώπων μας που, με την ανώνυμη δωρεά τους, αλλάζουν τις συνθήκες νοσηλείας για χιλιάδες ογκολογικούς ασθενείς, αναβαθμίζοντας τη θεραπεία τους.

Ειδικότερα, το Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» εξοπλίζεται με το υπερσύγχρονο ιατρικό μηχάνημα PET-CT, την τελευταία λέξη στον τομέα της μοριακής απεικόνισης στο χώρο της ογκολογίας, που παραδόθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2019, μετά από ανώνυμη δωρεά της Ε.Δ.

Υπενθυμίζουμε ότι, πριν 3,5 μήνες -συγκεκριμένα την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019- είχε υπογραφεί η σχετική τριμερής σύμβαση δωρεάς, μεταξύ της δωρήτριας Ε.Δ., της προμηθεύτριας εταιρείας G.E. και του Γ.Α.Ο.Ν.Α. «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ».

Το υπερσύγχρονο PET-CT προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο εξέτασης της μεταβολικής δραστηριότητας του ανθρώπινου σώματος. Η χρήση του αφορά κυρίως σε ογκολογικούς ασθενείς. 

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου όπου θα λειτουργεί το μηχάνημα -οι οποίες είναι επίσης δωρεά της Ν.Σ.-  ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες και το PET-CT θα εγκατασταθεί πλήρως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και, αφού γίνουν οι σχετικές μετρήσεις, το υπερσύγχρονο PET-CT θα μπει σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2019.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι σε αυτή τη σπουδαία κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης, εκτός από τις δύο δωρήτριες, καθοριστική είναι η συνδρομή του Αντώνη Κανελλόπουλου Dr. sc. techn. ETH Zuerich, Πολιτικού Μηχανικού ΕΜΠ, αλλά και του Ι.Γ.Μ.Ε., που αφιλοκερδώς συμβάλουν στην άμεση και ασφαλή ολοκλήρωση του έργου.