ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Σε θετικό κλίμα η ενημέρωση των φαρμακοποιών της Κρήτης για το πρόγραμμα της ΝΔ

Σε θετικό κλίμα η ενημέρωση των φαρμακοποιών της Κρήτης για το πρόγραμμα της ΝΔ

Νέες φαρμακευτικές υπηρεσίες ύστερα από πιστοποίηση αλλά και ΦΥΚ από το φαρμακείο υποσχέθηκε ο  Γραμματέας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στη συνάντηση που είχε με το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης την προηγούμενη Πέμπτη στο πολιτικό του γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Συλλόγων Φαρμακοποιών και των τεσσάρων νομών, και πιο συγκεκριμένα ο κ. Ι. Τσικανδηλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηρακλείου, ο κ. Κ. Καλδής, Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Λασιθίου, ο κ. Κ. Βαρδιάμπασης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ρεθύμνου, και ο κ. Εμμ. Κατσαράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χανίων.

 

«Το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία είναι ένα σοβαρά μελετημένο και δομημένο πρόγραμμα, που στόχο έχει την ποιοτική υγεία για όλους τους Έλληνες. Στο πρόγραμμα αυτό, το φαρμακείο είναι κόμβος υγείας και ενημέρωσης», ανέφερε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

 

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης άκουσε προσεκτικά τα θέματα που απασχολούν τους Συλλόγους φαρμακοποιών και τους ανέπτυξε αναλυτικά πολλές από τις θέσεις και τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επέκταση του ρόλου των φαρμακείων πέρα από την χορήγηση φαρμάκων και σε νέες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για την πρόληψη και προαγωγή υγείας και την αντιμετώπιση της πολυφαρμακίας.
  • Καθιέρωση φαρμακευτικών υπηρεσιών - μετά από την ανάλογη εκπαίδευση (π.χ. εμβολιασμοί).
  • Υλοποίηση προγραμμάτων φαρμακευτικής συμμόρφωσης.
  • Τα φάρμακα υψηλού κόστους δύναται να παραδίδονται στον πολίτη και από το φαρμακείο της γειτονιάς του, προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη ταλαιπωρία στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
  • Τα αντιβιοτικά χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή. Αυστηρός έλεγχος της διακίνησης αντιβιοτικών.
  • Δυνατότητα πιστοποιημένης επιμόρφωσης για όλους τους φαρμακοποιούς.
  • Κίνητρα για συνενώσεις φαρμακείων (χαμηλότερη φορολογία και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές).

 

Στο πέρας της σύσκεψης υπήρξε η αμοιβαία δέσμευση για στενή συνεργασία στο μέλλον με όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα των φαρμακείων