NEA

Ηράκλειο: Χωρίς κλιματισμό κλινικές του ΠΑΓΝΗ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ηράκλειο: Χωρίς κλιματισμό κλινικές του ΠΑΓΝΗ, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σε συνθήκες καύσωνα, λόγω προβλήματος που έθεσε εκτός λειτουργίας 6 συστήματα κλιματισμού, νοσηλεύονται ασθενείς και ασκούν την εργασία τους οι εργαζόμενοι, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

 «Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, “ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο”», σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων.

 «Έχει ήδη από τον Ιούνιο εγκριθεί πίστωση και αναμένεται τις επόμενες κιόλας ημέρες να φτάσουν τα πρώτα δύο συστήματα κλιματισμού. Κατανοώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες.  Πρόκειται για τον παλιό εξοπλισμό που εμφάνισε πρόβλημα, σύντομα θα αρχίσει να αποκαθίσταται», σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο. 

Το σωματείο εργαζομένων πάντως στην ανακοίνωση του, ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων και παράλληλα συντήρησης, ωστόσο, όπως λένε, η έγκριση για πίστωση έγινε στις  12 Ιουνίου.