NEA

Νέα δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην Υγεία

Νέα δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην Υγεία

 Με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας και της ΚΤΥΠ ΑΕ

 

Το έργο της διαμόρφωσης χώρων σε πέντε (5) μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να φιλοξενήσουν τον ειδικό ιατρικό εξοπλισμό (PET-CT) και μονάδες παραγωγής ραδιοφαρμάκων (κυκλοτρόνιο), τα οποία αποτελούν δωρεά, ύψους 17.000.000 ευρώ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ανέλαβε η ΚΤΥΠ ΑΕ.

 

Τα έργα διαμόρφωσης, αξίας 1.500.000 ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΔΕ, θα γίνουν στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και στα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

Το σύστημα PET/CT
Eίναι μια σύγχρονη μέθοδος μοριακής απεικόνισης, η οποία βρίσκει πολλές εφαρμογές κυρίως στην ογκολογία αλλά και σε άλλα ιατρικά πεδία όπως καρδιολογία, νευρολογία.

Η λειτουργία του συστήματος PET-CT και της μονάδας παραγωγής του απαιτούμενου ραδιοφαρμάκου έως το καλοκαίρι του 2020, θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες των συγκεκριμένων Νοσοκομείων, βελτιώνοντας ουσιαστικά τη ποιότητα διαγνωστικής και θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου, συνάντηση στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου, Ιωάννη Χαρωνίτη και εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Παρόντες στη συνάντηση o Γενικός Διευθυντής Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ, Θεόδωρος Κυριαζόπουλος, η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ζανέτα Οικονόμου και εκ μέρους του Ιδρύματος, ο Διευθυντής Δωρεών, Αρχιτέκτονας Θεόδωρος Μαραβέλιας και οι κ.κ. Μιχαλακόπουλος και Γ. Ζερβάκης.