NEA

Μεταμεσονύκτια επίσκεψη του νέου υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Μεταμεσονύκτια επίσκεψη του νέου υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας του, ο νέος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εφάρμοσε τη δέσμευσή του για αιφνιδιαστικές επισκέψεις όλο το 24ωρο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, με στόχο τη διαπίστωση και καταγραφή των συνθηκών λειτουργίας και των δυσκολιών ασθενών και προσωπικού σε συνθήκες εφημερίας.

Ξεκινώντας από τον «Ευαγγελισμό», λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Τετάρτης, ο κ. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, διαπίστωσε τις συνθήκες γενικής εφημερίας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και πιο κεντρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, το οποίο σε κάθε εφημερία υποδέχεται κατά μέσο όρο περισσότερα από 1500 περιστατικά.

Δεν ξέρουμε πόσο δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για το νέο υπουργό Υγείας η εικόνα μίας μεγάλης δομής υγείας, ενός κεντρικού νοσοκομείου με τεράστιες ουρές σε όλα τα ιατρεία έκτακτων περιστατικών και ασθενείς στους διαδρόμους στοιβαγμένους σε ράντζα, αλλά αυτή είναι η καθημερινότητα των νοσοκομείων –τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις της χώρας– και πρέπει να αποτελέσει πρωταρχικό στόχο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η ομαλοποίηση της κατάστασης αυτής.

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους του νοσοκομείου, ακούγοντας από τους ίδιους τους «πρωταγωνιστές» της εφημερίας τις πραγματικές δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν είτε κατά τη νοσηλεία είτε κατά την εργασίας τους.

 

 

Ρ.Σ.