ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Πεισματική αδιαλλαξία καταγγέλλει ο ΦΣ Δωδεκανήσου

Πεισματική αδιαλλαξία καταγγέλλει ο ΦΣ Δωδεκανήσου

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Χωρίς λογική είναι αυτά τα οποία συμβαίνουν στη Ρόδο λίγες μόλις εβδομάδες πριν την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής μετά την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες αυτοδιοιηκητικές εκλογές.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου «μετά την ηχηρή αποδοκιμασία που έτυχε στις πρόσφατες εκλογές, η νυν  δημοτική αρχή επανήλθε στο θέμα του ξηλώματος των θέσεων στάσης έξω από τα φαρμακεία και της αφαίρεσης των αντίστοιχων πινακίδων, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω τοποθετήθηκαν  με έξοδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου».

Το πρόβλημα το οποίο είχε αναδείξει το DailyPharmaNews (δες εδώ) επανέρχεται λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή την οποία εξέλεξαν οι κάτοικοι στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά.

Ο Φ.Σ.Δ επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και ήδη έχει αποδοκιμαστεί στην πράξη καθώς, όπως αναφέρει, ελάχιστα φαρμακεία, -λιγότερα από πέντε - έχουν πληρώσει και αυτό γιατί ασφυκτιούν με τις απερίγραπτες συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της πόλης, με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

«Μοναδικός χαμένος είναι ο πολίτης της Ρόδου, που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από την εμπάθεια των ιθυνόντων, τονίζει ο ΦΣΔ ελπίζοντας ότι «η νέα δημοτική αρχή να θεραπεύσει άμεσα  αυτό το μέτρο».

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΦΣΔ κ. Νίκος Φουτούλης επισημαίνει μιλώντας στο DailyPharmaNews ότι το να μην ξηλωθούν οι πινακίδες που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση έξω από τα φαρμακεία «δεν είναι μία απαίτηση των φαρμακοποιών γιατί οι φαρμακοποιοί δεν παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Είναι απαίτηση των πολιτών διότι ταλαιπωρούνται. Πρόκειται για μία απόφαση των προηγούμενων δημοτικών αρχών που πραγματικά βοηθούσε τους πολίτες να μην ταλαιπωρούνται για να πάρουν τα φάρμακά τους, ιδίως τις ευπαθείς ομάδες που έχουν και κινητικά προβλήματα. Θα πρέπει οι πολιτικοί να αφουγκράζονται τα προβλήματα των πολιτών διότι αλλιώς οι πολίτες θα έρθουν να πάρουν τις αποφάσεις τους την κατάλληλη στιγμή».