NEA

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του νέου υπουργού Υγείας σε νοσοκομεία της χώρας

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του νέου υπουργού Υγείας σε νοσοκομεία της χώρας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας βρέθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα Νοσοκομεία, προκειμένου να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο το υγειονομικό προσωπικό όσο και οι πολίτες που επισκέπτονται τις δομές υγείας.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη σε Νοσοκομείο της χώρας και για την πρώτη στην περιφέρεια, καθώς έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Λαϊκό» της Αθήνας.

 

Να θυμίσουμε ότι ο νέος υπουργός Υγείας ξεκίνησε τις «επισκέψεις» σε δομές Υγείας, ξεκινώντας από το Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Τετάρτης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, για να διαπιστώσει τις συνθήκες γενικής εφημερίας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και πιο κεντρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, το οποίο σε κάθε εφημερία υποδέχεται κατά μέσο όρο περισσότερα από 1500 περιστατικά.

 

Πραγματοποιώντας τη δεύτερη αιφνιδιαστική του επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας βρέθηκε, τη νύχτα της Παρασκευής, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε. Αν και δεν είχε ειδοποιηθεί η διοίκηση του Νοσοκομείου, τον υπουργό συνάντησε η υποδιοικήτρια του Λαϊκού Νοσοκομείου.

 

Ανάδειξη των προβλημάτων για ασθενείς και γιατρούς

 

Οι επισκέψεις του κ. Κικίλια σε Μονάδες Υγείας της χώρας αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς  στόχος του νέου υπουργού Υγείας είναι να καταγράψει μαζί με συνεργάτες του την πραγματική εικόνα που βιώνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους που προσέρχονται στην εφημερία των νοσοκομείων, προκειμένου να χαράξει μια ανθρωποκεντρική πολιτική στο υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο ίδιος από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο.

Εκτός από τον παράγοντα «ασθενή» να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κικίλιας, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Υγείας, είχε προαναγγείλλει ότι «μαζί με τον υφυπουργό θα γυρίσουμε όλη τη χώρα και θα επισκεφθούμε όλες τις δομές Υγείας, θα καταγράψουμε τα προβλήματα και θα αναδείξουμε τους μικρούς ήρωες, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΣΥ».

 

Παράλληλα με τις δομές Υγείας, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Τζανετή, τους εργαζομένους, το διοικητικό προσωπικό και τους διασώστες.
«Το ΕΚΑΒ ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη προσέγγιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον πολίτη, στον ασθενή, στην οικογένειά του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας κατά την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται από την Πέμπτη 12 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλης, -όπου είναι πλέον τοποθετημένοι οπλίτης γιατρός και νοσηλευτής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας- προκειμένου να συνδράμουνει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων.

Ρ.Σ.