NEA

«Υποστηρίζουμε τη ζωή»: Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής στην Ικαρία & τους Φούρνους

«Υποστηρίζουμε τη ζωή»: Εκστρατεία  προληπτικής ιατρικής στην Ικαρία & τους Φούρνους

Μέσα στον Ιούνιο και συγκεκριμένα την εβδομάδα από 3 έως 9 Ιουνίου, η εθελοντική ομάδα των ιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» βρέθηκε κοντά στους κατοίκους της Ικαρίας και των Φούρνων, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη, «Υποστηρίζουμε τη ζωή».

 

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.096 ιατρικές πράξεις  παιδιών και ενηλίκων και η προσέλευση τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη, παρά το γεγονός ότι η περίοδος της προετοιμασίας συνέπεσε με την περίοδο των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, γεγονός που μείωσε σημαντικά το επίπεδο της πληροφόρησης για την εκστρατεία.

 

Εκτός των προληπτικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φούρνων σεμινάριο άμεσης υποστήριξης ζωής το οποίο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Και στα δύο νησιά, οι κάτοικοι υποδέχτηκαν την ομάδα της εκστρατείας με χαρά, βοήθησαν ενεργά για την ολοκλήρωση της αποστολής και ευχαρίστησαν για τη συνεχή παρουσία και το ενδιαφέρον της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».

 

Με την εκστρατεία αυτή ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη ζωή»,  που θα συνεχιστεί από το Σεπτέμβριο, με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του φετινού προγράμματος το Νοέμβριο του 2019. 

 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν, με ιδιαίτερη μνεία στο Πολεμικό μας Ναυτικό που διασφάλισε την έγκαιρη & ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας, αλλά και τη φαρμακευτική εταιρεία BRISTOL- MYERS SQUIBB η οποία για 2η συνεχόμενη χρονιά υποστήριξε την εκστρατεία τόσο οικονομικά όσο με και με την εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων» δήλωσε η κα Γιολάντα Βλάχου, Πρόεδρος του Σωματείου “Ανοιχτή Αγκαλιά”».

 

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδος κα Ελισάβετ Προδρόμου τόνισε: «Για 2η συνεχόμενη χρονιά είμασταν κοντά στην “Ανοιχτή Αγκαλιά” για την υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος “Υποστηρίζουμε τη ζωή”, καθώς για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών η πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι κρίσιμη.  Πέρα από την οικονομική υποστήριξη, είναι ουσιώδης η εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της  Bristol -Myers Squibb δείχνοντας έμπρακτα τη δέσμευση της εταιρείας για κοινωνική συνεισφορά και προαγωγή της ισότητας στον τομέα της υγείας».