NEA

Κ. Μητσοτάκης: Το υπουργείο Υγείας θα γίνει "από υπουργείο της απελπισίας υπουργείο της ελπίδας"

Κ. Μητσοτάκης: Το υπουργείο Υγείας θα γίνει

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι υποδέχτηκαν οι δυο υπουργοί Υγείας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου στην Αριστοτέλους.  Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ήταν περιστοιχισμένοι από εργαζόμενους στο ΥΥΚΑ οι οποίοι ήθελαν μαζί με την ηγεσία να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό. Οι τρεις άνδρες ανέβηκαν αμέσως στο γραφείο του υπουργού Υγείας για να συζητήσουν για τα ανοιχτά θέματα της Υγείας και τα μέτρα που θα ληφθούν.

Με την επίσκεψή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υπογραμμίσει την σπουδαιότητα επίλυσης των θεμάτων Υγείας και να εκφράσει την στήριξή του στη νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη,τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσακαι τον ειδικό Σύμβουλο και υπουργό παρά των πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο.

Μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ενημερώθηκε από τα στελέχη του υπουργείου Υγείας, και τόνισε την εμπιστοσύνη που έχειστο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια,.

 “Από υπουργείο της απελπισίας θα γίνει υπουργείο της ελπίδας” είπε με νόημα ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι θα έχουμε επιτάχυνση των προσλήψεων στο ΕΣΥ σε νοσηλευτές, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες, ενώ αντίστοιχα θα γίνει η ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ώστε να ανοίξουν επιπλέον κρεβάτια.