NEA

Γ.Ν. Σάμου: «Αδειούχος» ο υπό μετακίνηση παιδίατρος

Γ.Ν. Σάμου: «Αδειούχος» ο υπό μετακίνηση παιδίατρος

Για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο παιδιάτρους, διάρκειας δύο μηνών.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Ειδικότερα, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, είχε μετακινηθεί από την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματός του.

 

Ο «υπό μετακίνηση παιδίατρος», όμως, όπως μαρτυρούν οι εξελίξεις, δεν ήταν σύμφωνος με την ολιγοήμερη μετακίνησή του και … έλαβε άδεια για τις τέσσερις ημέρες που του εκδόθηκε η μετακίνηση από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Έτσι, για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο παιδιάτρους, διάρκειας δύο μηνών.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά το καθεστώς χορήγησης της άδειας στον παιδίατρο θα διερευνηθεί περαιτέρω.

Πριν βιαστούμε να μιλήσουμε για απειθαρχία του γιατρού, ίσως, θα πρέπει να αναλογιστούμε (το υπουργείο Υγείας, κυρίως) το βάρος που σηκώνουν στους ώμους τους οι γιατροί που στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και καλούνται να καλύψουν κενά –οργανικά και έκτακτα– να εξαντλούνται σε συνεχείς εφημερίες, να ξεπερνούν τη φυσική τους εξάντληση, καθώς τα ρεπό μετά από εφημερία είναι είδος πολυτελείας να εφευρίσκουν τρόπους να υπερπηδούν τα εμπόδια από τις μακροχρόνιες ελλείψεις υλικών και πόρων, να στηρίζουν φυσικά και ηθικά μία δουλειά και ένα σύστημα Υγείας που δεν τους στηρίζει ή ακόμα χειρότερα, μοιάζει να τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος της τύχης, όχι μόνο τους ίδιους αλλά κυρίως τους ασθενείς.

Όπως έχουμε ξαναγράψει εάν δεν υπάρξει σωστός και σοβαρός σχεδιασμός για τις άμεσες προσλήψεις του πραγματικά απαραίτητου ιατρονοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού και γενναία αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία, κάθε ημέρα θα καλείται να δίνει λύσεις ανάγκης ο νέος υπουργός Υγείας και να μπαλώνει τις ατελείωτες τρύπες του συστήματος.