NEA

Το στίγμα της στην Υγεία έδωσε η νέα κυβέρνηση δια στόματος Κικίλια και Κοντοζαμάνη

Το στίγμα της στην Υγεία έδωσε η νέα κυβέρνηση δια στόματος Κικίλια και Κοντοζαμάνη

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης, ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε  από το βήμα της Βουλής ότι  οι πολίτες κουράστηκαν από τα πολλά λόγια και τις θεωρίες και ζητούν πράξεις και απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά τους. Ο κ. Κικίλιας έκανε αναφορά στο Μένανδρο, που είχε πει ότι «η υγεία είναι το θαυμαστότερο όλων των αγαθών» και σημείωσε πως το πρόγραμμα συνίσταται σε έναν βασικό στόχο: «καλύτερη δημόσια υγεία για τον άνθρωπο». Και συμπλήρωσε  «ως γιατρός δεν θα μπορούσα να αγνοήσω την προτροπή του Ιπποκράτη: κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», επισήμανε ο υπουργός, λέγοντας πως η ποιοτική δημόσια Υγεία απαιτεί πριν από όλα οργανωμένη πρόληψη. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής,  στοχεύει στην αύξηση, όχι μόνο των ετών ζωής, αλλά κυρίως των ετών ζωής σε ευεξία, που μπορεί να επιτευχθεί με την πρωτοβάθμια φροντίδα, την πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, την έμφαση στη φροντίδα της οικογένειας και τον έλεγχο των συμπεριφορικών και κοινωνικών παραγόντων (φτώχεια, ανεργία) κινδύνου για την Υγεία. Ο υφυπουργός υγείας κ. Κοντοζαμάνης τόνισε:

«Αποσκοπούμε να προσθέσουμε αξία στην ιατρική περίθαλψη με την αποδοτική χρήση των ανθρωπίνων, υλικών και οικονομικών πόρων, μέσω της επιχειρησιακής βελτίωσης των νοσοκομείων και της εισαγωγής του επαγγελματικού μάνατζμεντ, ώστε να αναπτυχθεί χώρος για τη βελτίωση της θέσης όλων των επαγγελματιών υγείας αλλά και της ανταποκρισιμότητας των υπηρεσιών στις προσδοκίες των συμπολιτών μας». 

 

Με τις ομιλίες των δύο ισχυρών ανδρών της Αριστοτέλους επιβεβαιώθηκε και το ρεπορτάζ του dailypharmanews για το Φάρμακο, τα νοσοκομεία και άλλα θέματα.

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων που έκανε για την Υγεία ο υπουργός κ.Βασίλης Κικίλιας