NEA

Άρση ασυλίας ψηφίστηκε στη Βουλή για τον Πολάκη

Άρση ασυλίας ψηφίστηκε στη Βουλή για τον Πολάκη

Με πλειοψηφία 8 υπέρ και δύο κατά, ψηφίστηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη. Τημ εισήγηση είχε κάνει η επιτροπή Δεοντολογίας μετά από δικογραφίες που εστάλησαν στην Βουλή και αφορούσαν τον ίδιο.

Από τη διαδικασία αποχώρησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής που προβλέπει 3ήμερη προθεσμία για να προετοιμαστεί ο εγκαλούμενος αλλά και ότι τα αδικήματα για τα οποία τον εγκαλούν εμπίπτουν στα υπουργικά του καθήκοντα και θα πρέπει να ακολουθηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται θα εισαχθούν στην Ολομέλεια στις 31 Ιουλίου, ώστε να αποφασιστεί εάν θα υπάρξει παραπομπή. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι τα θέματα ήρθαν γρήγορα στη Βουλή προκειμένου να αποφευχθεί η παραγραφή τους, μιας και οι φάκελοι εκκρεμούν από πέρσι το Μάρτιο.

Πρόκειται για δύο δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μία μετά από μήνυση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρα για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας και η δεύτερη μήνυση κατά του κ. Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του κ. Πουλή, πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ.