NEA

Κλήση σε «απολογία» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ από τη Διεύθυνση «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»

Κλήση σε «απολογία» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ από τη Διεύθυνση «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»

Ποια η θέση της ΑΔΕΔΥ για την κλήση σε «απολογία» του Μιχάλη Γιαννάκου;

Με σημερινή της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ, δηλώνει τη στήριξή της στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και την απόφασή της να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Τετάρτη 31 Ιουλίου, το πρωί στη ΓΑΔΑ.

 

Ειδικότερα, με αφορμή την κλήση σε «απολογία» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου από τη Διεύθυνση «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι «με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση»  πληροφορήθηκε ότι κλήθηκε για «παροχή εξηγήσεων» από το τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου 2018 στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία στήριξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι «πρόκειται για τη συγκέντρωση, στη διάρκεια της οποίας ο τότε υπουργός κύριος Τσακαλώτος, αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της ΠΟΕΔΗΝ ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, με αποτέλεσμα λιποθυμίες και τραυματισμούς διαδηλωτών. Μεταξύ των τραυματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρείχαν πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.
Για άλλη μια φορά, ενεργοποιείται το εν λόγω τμήμα για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Η πρώτη φορά ήταν για την κινητοποίηση της 2ας Απριλίου 2018 στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας τη συνδικαλιστική δράση!!! Με τέτοιο τρόπο αντιμετώπιζε η πρώτη «Αριστερή» Κυβέρνηση του τόπου τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων, που κόπτονταν, ότι προστάτευε. Με καταστολή και τρομοκράτηση, επιχειρούσε συνεχώς να ποινικοποιήσει κάθε έκφραση διαμαρτυρίας και αντίδρασης. Ο στόχος ήταν προφανής. Να φιμώσουν και να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που υψώνεται και κάνει κριτική στα πεπραγμένα τους. Η υπόθεση δεν αφορά προφανώς, μόνο τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, που καλείται συνεχώς για «παροχή εξηγήσεων» από την κρατική ασφάλεια. Αφορά, ευρύτερα, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που πλήττονται βάναυσα με τέτοιες ενέργειες», τονίζει στην ανακοίνωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019, ώρα 10:00πμ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει και καταγγέλλει τις παραπάνω ενέργειες και απαιτεί να σταματήσει άμεσα η δίωξη κατά του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Ταυτόχρονα καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη και όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, ώρα 10:00πμ, στη ΓΑΔΑ -ημέρα της «απολογίας» του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.