NEA

Την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη ψήφισε η Βουλή

Την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη ψήφισε η Βουλή

Ειρωνεία της τύχης αλλά και…της πολιτικής για τον Παύλο Πολάκη- και το ΣΥΡΙΖΑ- ο οποίος πολλές φορές έχει αναφερθεί στο άρθρο 86, περί ευθύνης υπουργών, ως ένα «επαίσχυντο» άρθρο, πίσω από το οποίο κρύβονται οι πολιτικοί. Σήμερα, αναγκάστηκε και ο ίδιος να το επικαλεστεί, για να αποτρέψει την άρση της ασυλίας του αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι, είναι προφανές ότι ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στην τακτική δικαιοσύνη μετά και από τα αιτήματα των αρμόδιων εισαγγελέων που από τον περασμένο Μάρτιο ζητούσαν την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη. Πρόκειται για τις δύο δικογραφίες που εκκρεμούν, μία μετά από καταγγελία του κ. Στουρνάρα για παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας τους και μία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον κ. Πουλή, πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πολάκης στην τοποθέτησή του στη Βουλή, είπε ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη» εναντίων του.  «Εγώ δεν ζητάω τέτοια προστασία. Ζητάω να πάω με το άρθρο 86 γιατί είμαι πολιτικό πρόσωπο και Υπουργός για να στηθεί μια ανοικτή διαδικασία», είπε ο κ. Πολάκης, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις καταγγελίες του για κατασπατάληση χρημάτων και εξουσίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής ήρθε οριακά μιας και τα σχετικά αιτήματα των αρμόδιων εισαγγελέων θα παραγράφονταν σύντομα.

Με το γνωστό του έντονο και παραστατικό τρόπο, ο κ. Πολάκης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας, «θέλετε συνάδελφοι να με υποτιμήσετε, να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, να με λασπολογήσετε. Θα κάνετε μια τρύπα στο νερό. Είμαι πολύ ψηλά. Τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε. Γιατί οι κόρες μου. Η Σταυρούλα και η Πέρσα - και σε ευχαριστώ αγάπη μου –λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Σε εσάς το λένε;

Είμαι ψηλά. Πολύ ψηλά. Γιατί ο χανιώτικος λαός στην πατρίδα του πρωθυπουργού  και της κα. Μπακογιάννη έβγαλε πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα δείχνοντας πως αναγνωρίζει και πως είμαι καθαρός και αυτά που έχει κάνει. Σας προκαλώ: προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε. Οι αξίες, οι καθαροί άνθρωποι στο τέλος δεν νικιούνται. ΟΙ ιδέες γίνονται σπίθα και φωτιά στο κάμπο των φτωχών των από κάτω των καταφρονημένων που εμείς θα ξανα εκπροσωπήσουμε. Δεν σας φοβόμαστε. Κάναμε πολλά μάθαμε περισσότερα.

Ο λαός θα ξαναγυρίσει σε εμάς γιατί εμείς όπου φτάσαμε πήγαμε με την αξία της προσπάθειά μας και όχι γιατί είμαστε γόνοι.

Δεν υπογράψαμε δήλωση μετάνοιας. Εμείς στα νιάτα μας μυρίσαμε τον κρίνο της ελευθερίας. Θα φτιάξουμε πιο ώριμο πολιτικό σχέδιο».

Μετά την τοποθέτηση του κ. Πολάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του διαμαρτύρεται για τη μη ενεργοποίηση του άρθρου 86 και αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

Συνολικά ψήφισαν 176 βουλευτές, μετά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ.