ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Συνάντηση Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος

Συνάντηση Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιουλίου συνάντηση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο  στα γραφεία του τελευταίου.

Η συνάντηση κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της νεοσύστατης Ένωσης των ασθενών.

Ο κ. Γιώργος Τσιακαλάκης, μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης μιλώντας στο DailyPharmaNews ανέφερε ότι επρόκειτο για μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών της ΕΑΕ με κοινωνικούς εταίρους από το χώρο της υγείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το όραμα και τα πρώτα βήματα της ΕΑΕ και έγινε μία πρώτη διερευνητική προσπάθεια τρόπων συνεργασίας με τους φαρμακοποιούς. Σύμφωνα με τον κ. Τσιακαλάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η διάθεση των δύο πλευρών για συνεργασία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τη σημασία της καλής συνεργασίας μεταξύ φαρμακοποιών και φορέων ασθενών και δεσμεύτηκε ότι στο εξής οι ασθενείς θα προσκαλούνται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα διοργανώνουν οι φαρμακοποιοί, ως ένα δείγμα της διάθεσης για την περαιτέρω ισχυροποίηση των παραδοσιακά πολύ ισχυρών δεσμών μεταξύ φαρμακοποιών και ασθενών στη χώρα μας.