NEA

Βρετανία: Πρόσκληση σε εταιρείες logistics για σύμβαση παροχής 24ωρων υπηρεσιών μεταφοράς φαρμάκων ενόψει του Brexit

Βρετανία: Πρόσκληση σε εταιρείες logistics για σύμβαση παροχής 24ωρων υπηρεσιών μεταφοράς φαρμάκων ενόψει του Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση καλεί τις εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας να υποβάλουν προσφορές για υπογραφή σύμβασης ύψους 25 εκατομμυρίων λιρών στερλινών για τη μεταφορά –σε καθημερινή βάση– στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπορευματοκιβωτίων με φάρμακα, καθώς πλησιάζει η 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του Brexit.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Ειδικότερα, το βρετανικό υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (Department of Health and Social Care-DHSC) δήλωσε ότι η σύμβαση θα αποτελέσει μέρος των σχεδίων έκτακτης ανάγκης του Ηνωμένου Βασιλείου για την αντιμετώπιση καταστάσεων που συνδέονται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

 Η υπηρεσία παράδοσης αφορά μικρές αποστολές φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων σε 24ωρη βάση, με πρόσθετη υπηρεσία -κάθε δύο έως τέσσερις ημέρες- για μεγαλύτερες αποστολές φαρμάκων.

 Ο υφυπουργός Υγείας, Chris Skidmore, δήλωσε: «Θέλουμε να διασφαλιστεί ότι, όταν εγκαταλείψουμε την ΕΕ στα τέλη Οκτωβρίου, θα έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για να είναι πλήρως προετοιμασμένες οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής».

 Η σύμβαση με τις εταιρείες logistics, αρχικά, θα διαρκέσει 12 μήνες, με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον έτος.