NEA

Ηνωμένο Βασίλειο: Η κυβέρνηση καλεί τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση γύρω από τα εμβόλια

Ηνωμένο Βασίλειο: Η κυβέρνηση καλεί τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση γύρω από τα εμβόλια

 Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να συναντηθούν για να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να προωθήσουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια.

Σε μια προσπάθεια να επιτύχει ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού 95% και για τις δύο δόσεις του εμβολίου MMR, ο πρωθυπουργός ζήτησε την πραγματοποίηση συνόδου κορυφής των εταιρειών των πιο δημοφιλών κοινωνικών μέσων για να συζητήσουν το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης γύρω από τα εμβόλια.

Ο Johnson έχει επίσης ζητήσει την επικαιροποίηση των πληροφοριών του NHS μέσω διαδικτύου, προσφέροντας συμβουλές βασισμένες σε στοιχεία σχετικά με τα εμβόλια για την ενημέρωση των πολιτών και την αντιμετώπιση της όποιας ανησυχίας τους.

Μιλώντας, πρόσφατα, σε νοσοκομείο στη νοτιοδυτική Αγγλία, ο Johnson δήλωσε σχετικά: «Μετά από μια περίοδο όπου είχαμε σημειώσει πρόοδο στην πρόληψη και είχαμε τη δυνατότητα να δηλώσουμε ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι «ελεύθερη» από την ιλαρά, καταγράψαμε, φέτος, εκατοντάδες κρούσματα ιλαράς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ελεγχθεί και είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσής της».

«Πρόκειται για μια παγκόσμια πρόκληση», συνέχισε ο Μπόρις Τζόνσον «και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποφεύγουν τον απαραίτητο εμβολιασμό για τους ίδιους ή για τα παιδιά τους, χρειαζόμαστε, ωστόσο, δραστικά μέτρα σε όλες τις υπηρεσίες υγείας και την κοινωνία μας για να βεβαιωθούμε ότι οι κοινότητες είναι σωστά ανοσοποιημένες».