NEA

ΗΔΙΚΑ: Ο Χρήστος Χάλαρης πρόεδρος του νέου ΔΣ

ΗΔΙΚΑ: Ο Χρήστος Χάλαρης πρόεδρος του νέου ΔΣ

Με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη ορίστηκε νέα διοίκηση (πρόεδρος, διευθύνουσα σύμβουλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου) στην «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ» (ΗΔΙΚΑ).

Μη εκτελεστικός και άμισθος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., Χρήστος Χάλαρης, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μετά την επίσημη ανακοίνωση για το νέο ΔΣ της ΗΔΙΚΑ, ο κ. Χάλαρης ορίστηκε μη εκτελεστικός και άμισθος πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, ενώ η ιδιότητά του ως διοικητής του ΕΦΚΑ προσμετρήθηκε στην επιλογή του, καθώς θα συμβάλει στη βελτίωση και την επιτάχυνση του συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος ορίστηκε ο Χρήστος Χάλαρης, κάτοχος Διπλώματος Διδάκτορος Μηχανικού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χάλαρης διετέλεσε επί σχεδόν μια τριετία Διευθύνων Σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, και διεύθυνε την ανάπτυξη και λειτουργία εφαρμογών πληροφορικής ευρείας χρήσης (Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου Πληρωμής Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης Ασφαλιστικής Ικανότητας -Σύστημα «ΑΤΛΑΣ», Πληροφοριακό Σύστημα ΟΓΑ κα). Η συνολικά 23ετής επαγγελματική του εμπειρία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα περιλαμβάνει τα πεδία της μελέτης, ανάπτυξης και λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων, της διαχείρισης και αξιολόγησης έργων και της εκπόνησης στρατηγικών και επιχειρηματικών σχεδίων. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και στο παρελθόν έχει διατελέσει εντεταλμένος Λέκτορας (ΠΔ407) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Διευθύνουσα Σύμβουλος ορίστηκε η Νίκη Τσούμα που είναι στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης στον Τομέα της Πληροφορικής, πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών (1986) με εξειδίκευση στον Προγραμματισμό και Ανάλυση Συστημάτων και αριστούχος Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (1998). Είναι εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης για θέματα ITS Project Management και E-Government. Είναι external expert της Ε.Ε. σε θέματα αξιολόγησης καινοτόμων προτάσεων για software technologies και cloud computing του Προγράμματος Η2020. Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό, την ανάλυση, την ανάπτυξη, την υλοποίηση και την εγκατάσταση μεγάλων, πολύπλοκων και κρίσιμων έργων Πληροφορικής της Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνοντας ρόλους μέλους Ομάδων Διοίκησης Έργων και Υπευθύνου Έργων, επί 25 έτη θητείας στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Από τον Ιούνιο του 2018 είναι Δ/ντρια Πληροφορικής και Τεχνικής Λειτουργίας του ΕΚΟΜΕ ΑΕ.

Στο ΔΣ ακόμα συμμετέχουν οι:

Μιχάλης Μιχαλόπουλος, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος από το 2005 έως σήμερα υπηρετεί ως Μηχανικός Πληροφορικής στη διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων της Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Γιάννης Τσιάμης, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος το 2017 ορίστηκε Στατιστικός Επικεφαλής της ΕΕΤΤ και το Μάρτιο του 2018, μετακινήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ ως ECN Expert από όπου επέστρεψε με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σταύρος - Παναγιώτης Μπακέας, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος Υπουργών Εργασίας (για θέματα Πληροφορικής), μέλος των Δ/Σ ΕΙΕΑΔ, ΗΔΙΚΑ, Εργατικής Εστίας και ΟΑΕΔ, καθώς επίσης και αναπλ. Αντιπρόεδρος ΟΑΕΔ.

Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Δημάρχου Πειραιά, της ΕΔΕΤ Α.Ε. και ειδικός σύμβουλος του Ειδικού Γραμματέα της ΥΠΕΕ.

Σταύρος Ματσούκας (μέλος): συμμετέχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της «ΗΔΙΚΑ ΑΕ».