NEA

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι τραυματιοφορείς

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι τραυματιοφορείς

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.30 πραγματοποιούν οι τραυματιοφορείς την προσεχή Τρίτη (από τις 10 π.μ. ως τις 3 μμ.)  σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με βασικό αίτημα τις προσλήψεις προσωπικού!

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των κλινικών, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των χειρουργείων του Θριάσιου Νοσοκομείου προκαλεί η μεγάλη έλλειψη τραυματιοφορέων καθώς σύμφωνα με τον Οργανισμό, είναι κενές περίπου το 50% των οργανικών θέσεων. 

 

Συγκεκριμένα, εργάζονται μόνο 30 μόνιμοι και 10 επικουρικοί τραυματιοφορείς ενώ υπάρχουν 45 κενές οργανικές θέσεις και οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

 

Όπως σημειώνει από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ο πρόεδρος κ. Μανώλης Βαρδαβάκης, «τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας ή δυο τραυματιοφορείς καλύπτουν την «κίνηση» όλου του νοσοκομείου ενώ η έλλειψη τραυματιοφορέων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Χειρουργεία έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερούν η διεκπεραίωση εξετάσεων και εισαγωγών και η μεταφορά ασθενών για χειρουργικές επεμβάσεις. Η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, και τις αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα)  έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων».

 

Και έπεται συνέχεια...

 

Όπως προβλέπουν οι εργαζόμενοι, οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της απόρριψης (από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) του αιτήματος μας για μονιμοποίηση τους.

 

Δείτε τι διεκδικούν:

 

-μαζικές προσλήψεις μόνιμων τραυματιοφορέων. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις . Αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ.

- ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τους σχεδιασμούς κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ. Διεκδικούμε τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.