NEA

Χωρίς τραυματιοφορείς τα Νοσοκομεία της χώρας

Χωρίς τραυματιοφορείς τα Νοσοκομεία της χώρας

Με αφορμή την αυριανή στάση εργασίας των τραυματιοφορέων, η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε Δελτίο Τύπου όπου δηλώνει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και με το οποίο καταθέτει στοιχεία σε σχέση με τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία σε τραυματιοφορείς.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, οι οργανικές θέσεις των τραυματιοφορέων έχουν μειωθεί κατά 50%. Ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν 5.000 αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 2.300. Μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις έχουν φέρει αδιέξοδο στα νοσοκομεία και στους ασθενείς που λόγω των ελλείψεων αναγκάζονται να υπομένουν πολύωρες αναμονές στα ΤΕΠ, ενώ αρκετούς ασθενείς αναγκάζονται να μεταφέρουν οι συνοδοί τους.

Το πρόβλημα θα ενταθεί τον Φλεβάρη του 2020, όπου αναμένεται να λήξουν οι συμβάσεις 820 τραυματιοφορέων που είχαν προσληφθεί μέσω ΟΑΕΔ, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και αφήνοντας ένα τεράστιο κενό.  

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει και το θέμα του χαμηλού μισθολογίου που φτάνει τα 70€ αλλά και τη μη ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους στη Νοσηλευτική Υπηρεσία.