NEA

Ψηλά στην ατζέντα της ΔΕΘ η υγεία

Ψηλά στην ατζέντα της ΔΕΘ η υγεία

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη   

       

Σημαντική παρέμβαση και για τα θέματα υγείας αναμένεται να κάνει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος τόσο στις πρώτες κινήσεις της ηγεσίας του ΥΥΚΑ, όσο και στα μελλοντικά τους σχέδια.

Πρωτοβάθμια υγεία, νοσοκομεία, φάρμακο, ελλείψεις, προμήθειες, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα θίξει. Η Υγεία άλλωστε είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης με το επιτελείο να κινείται με γρήγορους ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του stand του ΙΣΘ, το Σάββατο στις 2:30 μμ, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, θα υποβληθεί πρώτος σε  μέτρηση της αναπνοής (σπιρομέτρηση), εγκαινιάζοντας έτσι το πρόγραμμα σπιρομετρήσεων που έχει ήδη εξαγγείλει η ΕΝΘΕ σε πάνω από 60 σημεία της χώρας για το προσεχές τρίμηνο.

Με βασικό σύνθημα «Δεν καπνίΖΩ» και με ενεργή παρουσία καθ΄όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος θα βρίσκεται από τις 17:00-20:00 στο stand του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο 15, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος και κάνοντας ΔΩΡΕΑΝ Σπιρομετρήσεις, σε όσους το επιθυμούν .  

Μάλιστα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του stand του ΙΣΘ, ο υπουργός Υγείας κ.Βασίλης Κικίλιας, θα υποβληθεί πρώτος σε μέτρηση της αναπνοής (σπιρομέτρηση), εγκαινιάζοντας έτσι το πρόγραμμα δωρεάν σπιρομετρήσεων που έχει ήδη εξαγγείλει η ΕΝΘΕ σε πάνω από 60 σημεία της χώρας για το προσεχές τρίμηνο.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΝΘΕ κ. Ηρακλή Τιτόπουλο « θα ξεκινήσει μέσα Σεπτεμβρίου σε πόλεις της Β. Ελλάδος, σε προγραμματισμένες ημερομηνίες και εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της εταιρείας προς την κοινωνία σε συνεργασία με δήμους και νοσηλευτικά ιδρύματα.