NEA

ΔΕΘ 2019: Εθελοντής δότης μυελού των οστών έγινε ο υπουργός Υγείας

ΔΕΘ 2019: Εθελοντής δότης μυελού των οστών έγινε ο υπουργός Υγείας

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ παράλληλα περιηγήθηκε και στα περίπτερα των φορέων του υπουργείου, λαμβάνοντας ενημέρωση για τις δράσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κικίλιας συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, και το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο, τέλεσε επίσης τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας και ενημερώθηκε για τις δράσεις που θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες της Έκθεσης.

Μία από τις πρώτες μέριμνες του υπουργού Υγείας ήταν να επισκεφθεί το περίπτερο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», όπου αφού συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για το εξαιρετικά αποτελεσματικό τους έργο, που συνετέλεσε, στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, 85.000 άνθρωποι να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και να προσφέρουν το δώρο της ζωής σε περισσότερους από 60 συνανθρώπους μας, ο κ. Κικίλιας έγινε και ο ίδιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, απευθύνοντας με το παράδειγμά τους κάλεσμα σε όλους να συνδράμουν το στόχο του Συλλόγου να ξεπεράσει τους 100.000 δότες.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο του Πανελλήνιου Συλλόγου παραπληγικών.

ΔΕΘ: Το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Το περίπτερο του υπουργείου Υγείας φιλοξενεί φέτος την εφαρμογή τηλεϊατρικής MedApp της Microsoft, η οποία με τη χρήση μεθόδων Mixed Reality και Τεχνητής Νοημοσύνης, συνδέει την ανθρώπινη καρδιά με το Microsoft HoloLens AR, παρέχοντας ένα πρωτοποριακό εργαλείο στον καρδιολόγο που του επιτρέπει λεπτομερή προβολή σε πραγματικό χρόνο της καρδιάς του κάθε ασθενή.

Η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και των εργαλείων ρομποτικής είναι μία από τις σημαντικές προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας, στην πορεία του προς τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας.
Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε τα νοσοκομεία «Γ. Παπανικολάου» και «Θεαγένειο», συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τη διοίκηση των νοσοκομείων και τους συνεχάρη για το έργο τους. Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την πολύτιμη οικονομική συνεισφορά του στον εξοπλισμό και την ανακαίνιση των νοσοκομείων.