NEA

Καταθέτουν σήμερα πρώην υπουργοί για την υπόθεση Novartis

Καταθέτουν σήμερα πρώην υπουργοί για την υπόθεση Novartis

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Κινητικότητα παρουσιάζει τα τελευταία 24ωρα η υπόθεση της Novartis με κορυφαίους πρώην υπουργούς της ΝΔ να καταθέτουν στους αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Σήμερα κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παίρνοντας την σκυτάλη από τον τ. Υπουργό Υγείας και νυν Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και δίνοντάς την στον Ευάγγελο Βενιζέλο που καταθέτει αύριο.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είχε αποκαλύψει ότι ο περιώνυμος «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης τον οποίο έχουν κατονομάσει δικαστικοί λειτουργοί στην υπόθεση Novartis είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Οι έρευνες αναμένεται να φέρουν πολιτικές εξελίξεις, καθώς η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθεσε χθες επί δυο ώρες και μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από ενάμιση χρόνο, εξαρχής κατέθεσα μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων και λοιπών για την υπόθεση. Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα.. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα».