NEA

Καταθέτει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis

Καταθέτει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την υπόθεση Novartis

Μετά τις καταθέσεις των Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλου, στους Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζάχαρη και Λάμπρο Σοφουλάκη αναμένεται να καταθέσει σήμερα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κύριος Βενιζέλος θα καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, κατόπιν μηνύσεως που έχει υποβάλλει εδώ και ένα χρόνο περίπου σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» και των αυτουργών και συνεργών αυτού, ο οποίος όπως αναφέρει στη μήνυσή του ο κ. Βενιζέλος «ψέλλισε το όνομά μου κατά τρόπο αυταπόδεικτα ψευδή».

Ο κ. Βενιζέλος, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, έχει κατηγορήσει ευθέως την πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για «προφητική γνώση της μετέπειτα δικογραφίας και ωμή αντιποίηση εισαγγελικών αρμοδιοτήτων», αφού όπως υποστηρίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στη Βουλή είχε αναφέρει στοιχεία από καταθέσεις που δόθηκαν ένα χρόνο μετά.

Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται, μετά από καταγγελίες του πρώην επόπτη και Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ιωάννη Αγγελή, για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis, ενώ αναμένεται και η έρευνα από μηδενική βάση, των εισαγγελικών λειτουργών κ. Σοφουλάκη και Ζάχαρη, για την υπόθεση, μετά τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι κ.κ. Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Βενιζέλος.