NEA

Και τα φάρμακα για την πολλαπλή σκλήρυνση σε ιδιωτικά φαρμακεία και κλινικές

Και τα φάρμακα για την πολλαπλή σκλήρυνση σε ιδιωτικά φαρμακεία και κλινικές

Μετά τα ογκολογικά σκευάσματα τα οποία διατίθενται δωρεάν και από τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά φαρμακεία από την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε και η δωρεάν διάθεση των σκευασμάτων για την πολλαπλή σκλήρυνση.

Αποτελεί μία από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, η άμεση και εύκολη πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους, ειδικά των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και που μέχρι σήμερα έπρεπε να περιμένουν για ώρες σε «ουρές της ντροπής» όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Εχτές άλλη μία συνάντηση με το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ήρθε να επιβεβαιώσει το καλό κλίμα συνεργασίας αλλά και να θέσει τις τεχνικές λεπτομέρειες για την διάθεση των ΦΥΚ (Φαρμάκων Υψηλού Κόστους). Δηλαδή, τη διαδρομή των φαρμάκων από τη φαρμακευτική εταιρεία, στον ασθενή.

Αναμένετε η τελική απόφαση του ΠΦΣ για το θέμα, καθώς ενώ αρκετά μέλη διάκεινται θετικά στο να διαθέτουν τα φάρμακά των ασθενών από τα φαρμακεία τους, είναι  αρκετοί εκείνοι που υποστηρίζουν πως μία τέτοια υπηρεσία θα επιβαρύνει την καθημερινότητα των φαρμακοποιών, χωρίς ουσιαστικά να τους προσφέρει κανένα κέρδος.