ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Λύση στο πρόβλημα υπέρογκων ή ανύπαρκτων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ από το πρώην ΤΣΑΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί

Λύση στο πρόβλημα υπέρογκων ή ανύπαρκτων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ από το πρώην ΤΣΑΥ ζητούν οι φαρμακοποιοί

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Τη διευθέτηση ενός μεγάλου προβλήματος που απασχολεί μεγάλο αριθμό φαρμακοποιών ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τον Διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κ. Χρήστο Χάλαρη.

Πρόκειται για τις υπέρογκες ή και ανύπαρκτες οφειλές που εμφανίζονται προς τον ΕΦΚΑ από το πρώην ΤΣΑΥ, θέμα το οποίο συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου όπου και αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής με τον χαρακτήρα του επείγοντος προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για την άμεση επίλυση του θέματος αυτού.   

Πέρα από την επιστολή που έφυγε προς τον Οργανισμό  και ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς επικοινώνησε για το μεγάλο αυτό θέμα με τον κ. Χάλαρη ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα και   δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει άμεση λύση.

Το θέμα χρειάζεται να επιλυθεί άμεσα καθώς δημιουργεί πρόβλημα σε όσους θέλουν να ενταχθούν στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις με τα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί να πιέζουν πλέον ασφυκτικά.

Όπως ανέφερε στο DailyPharmaNews o πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Βαλτάς το θέμα αυτό αφορά εκατοντάδες φαρμακοποιούς και απαιτεί άμεση λύση. Πρόκειται για λάθος, όπως εκτιμά, του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΦΚΑ και γι’ αυτό απαιτείται να δοθεί μία ευέλικτη λύση προκειμένου να εξυπηρετηθούν και όσοι φαρμακοποιοί θα ήθελαν να μπουν στη διαδικασία ρύθμισης χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις. 

Στην επιστολή που απέστειλε ο ΠΦΣ αναφέρει τα εξής:

«Ο ΠΦΣ έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων μελών του σχετικά με υπέρογκες ή ακόμη και ανύπαρκτες οφειλές από το πρώην ΤΣΑΥ.

Πιο συγκεκριμένα έχουν σταλεί σε φαρμακοποιούς οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, οι οποίες αφορούν την περίοδο μέχρι 31.12.2016 και είτε δεν υπάρχουν αυτές οι οφειλές είτε είναι υπερβολικά αυξημένες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δύο μεγάλα προβλήματα για τους φαρμακοποιούς:

  1. Ότι για τις οφειλές αυτές ενημερώνεται το ΚΕΑΟ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιών και
  2. Όσοι θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας ώστε να επιλυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αφορά πάρα πολλούς φαρμακοποιούς.