NEA

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο, απεμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο, απεμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis

Την εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, με τη σύσταση ειδική προανακριτικής επιτροπής, φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ότι επιθυμεί να διαχωρίσει η κυβέρνηση,  από την περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το ποια θα είναι η συνέχεια, φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει αύριο με το φάκελο που θα ανοίξει στη Βουλή και περιέχει τα στοιχεία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πάντως ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σε αυτή τη φάση την εμπλοκή του κ. Τσίπρα. Η θέση της κυβέρνησης θα ξεκαθαρίσει αύριο, με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στους πολιτικούς συντάκτες το πρωί.  

 

Η θέση της Ντόρας Μπακογιάννη για το θέμα

 

Για την υπόθεση της Novartis τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη και στο πρόσωπο του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Μπακογιάννη, θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του, ειδικά τώρα που δεν έχει ασυλία. Εάν από την έρευνα προκύψουν και άλλα στοιχεία τότε θα πρέπει να «το δούμε σε επίπεδο εφαρμογής του νόμου». Όπως τόνισε η κ. Μπακογιαννη, τον πρώτο λόγο έχει η δικαιοσύνη και διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση θεωρεί ότι δεν πρέπει να συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή στη Βουλή για το θέμα.

Ερωτώμενη για το κατά πόσο θα πρέπει να διερευνηθεί και ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κ. Μπακογιάννη είπε πως εάν προκύψουν στοιχεία από την έρευνα που τον αφορούν, θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. «Κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε4 να διευκρινίσει ότι τα παραπάνω είναι προσωπική της άποψη και την τελική απόφαση την έχει η Βουλή.

 

Την ίδια άποψη πάντως δείχνει να έχει και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σήμερα μιλώντας σε εκπομπή είπε ότι δεν «πρέπει να εμπλακεί ο κ. Τσίπρας σε αυτή την κατάσταση».