NEA

Αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Αναμένονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Καταθέτει σήμερα η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία είχε χειριστεί αρχικά τις έρευνες για την υπόθεση Novartis. Η κ. Ράικου ήταν η πρώτη που είχε μιλήσει για την εμπλοκή του λεγόμενου «Ρασπούτιν» και είχε καταγγείλει παρεμβάσεις και πολιτικές μεθοδεύσεις.

Η  κατάθεση της κ. Ράικου θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, για την πορεία της υπόθεσης και την εξέλιξή της, αφού εάν κατονομάσει ή δώσει στοιχεία για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, θα  η κατάθεσή της θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Τα νέα στοιχεία που συνεχώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι καταιγιστικά. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, προστατευόμενοι μάρτυρες, χρησιμοποιήθηκαν για να ενοχοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, δίνοντας καταθέσεις σε διαμερίσματα «γιάφκες» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.  Μάλιστα πηγές αποκαλύπτουν ότι οι μάρτυρες γνώριζαν ο ένας τον άλλον και είχαν και μεταξύ τους συνομιλίες, όπως και με τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την προστασία τους και μάλιστα με …πακιστανικά κινητά τηλέφωνα που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν.