NEA

Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Πεντάωρη στάση εργασίας 10.00 - 15.00 εξήγγειλαν για αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια. Στις 11.00 πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος με την ΠΟΕΔΗΝ να ακολουθεί την ΑΔΕΔΥ και να ζητεί την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που, όπως αναφέρει, «περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων να συμμετάσχουν ενεργά στην κινητοποίηση λέγοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Μετά την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να έχει απαρτία και να μπορεί να προκηρύξει απεργία, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιδιώκει να βάλει νέα εμπόδια στην συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται ούτε για «εκδημοκρατισμό» ούτε για «διευκόλυνση», αλλά για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες» επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι γιατροί προκήρυξαν στάση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία, για την αύριο Τετάρτη 2/10 από τις 10:00 πμ. ως τη λήξη του ωραρίου και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις .

Η ΓΣΕΕ ζητεί να αποσυρθούν οι επίμαχες «εδώ και τώρα», καθώς – όπως επισημαίνει - «περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας». Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι.