NEA

24 χρόνια Χαμόγελο, για τα παιδιά

24 χρόνια Χαμόγελο, για τα παιδιά

Τα 24 χρόνια προσφοράς του γιόρτασε σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του υφυπουργού Υγείας αλλά και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη που βραβεύτηκε μαζί με έναν γιατρό εθελοντή και την μητέρα ενός 5χρονου κοριτσιού.

 

«Να βάλουμε το Εμείς μπροστά από το Εγώ» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του. Και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο για το έργο του τονίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό του.

 

«Πολλά από αυτά που καλείται να κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού θα έπρεπε να τα κάνει το κράτος. Πρέπει να είμαστε αρωγοί για τον κοινό στόχο», σημείωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι θέλει να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. «Δεν γεννήθηκα ξαφνικά στο Χαμόγελο του Παιδιού. Αυτό που έγινα, το χρωστάω στους εθελοντές γιατρούς, στο καλό κομμάτι της κοινωνίας. Αυτοί που στήριξαν 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε διάφορους τομείς αναγκών τα 24 αυτά χρόνια». 

 

Στον τομέα της Υγείας, το Χαμόγελο του Παιδιού τα 24 χρόνια της λειτουργίας του έχει στηρίξει 10.465 παιδιά με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, προληπτικές εξετάσεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας, σε ψυχολογική στήριξη, σε προνοιακές παροχές. Επίσης έχει στηρίξει 22.834 παιδιά σε διακομιδές νεογνών ενώ στην δημιουργική απασχόληση σε νοσηλευόμενα παιδιά έχει κάνει 78.765 παρεμβάσεις.