NEA

Γ. Πατούλης: Εμπειρία Υγείας και Ευεξίας προσφέρει στον ταξιδιώτη η Ελλάδα

Γ. Πατούλης: Εμπειρία Υγείας και Ευεξίας προσφέρει στον ταξιδιώτη η Ελλάδα

Στην εμπειρία Υγείας και Ευεξίας που προσφέρει στον ταξιδιώτη του κόσμου η Ελλάδα, καθώς και
στα σημαντικά οφέλη της άθλησης και της διατροφής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στην Ημερίδα «Διατροφή- Άσκηση- Διέξοδος» που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή Προώθησης της Κρητικής Διατροφής, στο  Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική προσφορά του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και βραβεύτηκε η υπεύθυνη του Ιατρείου, Ελένη Μελιάδου, παρουσία Ολυμπιονικών και του πανοσιολογιότατου εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτη κ. Βικτωράτου.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής, Υρώ Δασκαλάκη, για το δεκαετές έργο της, αλλά και τους Ολυμπιονίκες για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία της ανάδειξης της Κρητικής Διατροφής και του Γαστρονομικού Τουρισμού, όπως και στη διάδοση της γνώσης για τα οφέλη της άθλησης και της διατροφής στην Υγεία.

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στα οφέλη της άσκησης και της διατροφής στην υγεία και τη μακροζωία και υπογράμμισε ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση στις σύγχρονες κοινωνίες ως προς την κοινωνική αλλαγή, στην οποία μπορούν να συμβάλλουν, υπέρ της μακροζωίας, με την κατάλληλη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

Ανάγκη διάδοσης του μοντέλου του τρόπου ζωής των αιωνόβιων της χώρας μας

«Αξίζει να μεταγγίσει κάνεις το μενού του τρόπου ζωής της καθημερινότητας σε συνδυασμό με τη διατροφή των τόπων που παράγουν αιωνόβιους στη χώρα μας, ώστε να διαδοθεί το μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα της βιωματικής εμπειρίας που η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στην Υγεία και την Ευεξία», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

«Η σημερινή ημερίδα, που συμπεριλαμβάνει την έγκριτη επιστημονική γνώση, τα πρότυπα του αθλητισμού, όπως τους ολυμπιονίκες μας, παγκοσμίου αναγνωσιμότητας και ακτινοβολίας, και τη μελέτη παραδοσιακού Ελληνικού τρόπου ζωής με ιστορική ταυτότητα χιλιάδων ετών, εκφράζει απόλυτα και τη δικής μας φιλοσοφία για την Περιφέρεια Αττικής, την οποία σύντομα θα μετατρέψουμε σε Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας, στόχο τον οποίο υπηρετούμε με επιμονή», υπογράμμισε ο  Γ. Πατούλης, και συνεχάρη την Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξή της στο όραμα της διάδοσης της κρητικής διατροφής και του Κρητικού τρόπου ζωής ως πρωτοβουλία υπέρ του Τουρισμού Υγείας, αλλά και ως βραχίονα ανάδειξης  του Γαστρονομικού Τουρισμού.

Ο  Πρόεδρος του ΙΣΑ  έδωσε ραντεβού για πολλαπλές συνέργειες για την ανάδειξη των θεματικών μορφών Τουρισμού και του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Περιφέρειας Κρήτης, όπως και άλλων περιφερειών της Ελλάδος, και τόνισε την ανάγκη διάδοσης του μοντέλου του τρόπου ζωής των αιωνόβιων της χώρας μας για την προσέλκυση των εκατομμυρίων ταξιδευτών του κόσμου Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.