NEA

Το ΣτΕ δικαιώνει τον ΙΣΑ στην προσφυγή κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Το ΣτΕ δικαιώνει τον ΙΣΑ στην προσφυγή κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δικαίωση του ιατρικού κλάδου από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους-ελεύθερους επαγγελματίες σε σύγκριση με τους μισθωτούς, καθώς προσβάλλει την αρχή της ισότητας.

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ είχε προσφύγει στο ΣτΕ στις 2 Φεβρουαρίου 2017, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που προσδιόριζε τις ασφαλιστικές εισφορές των γιατρών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.

«Ο ΙΣΑ, συντασσόμενος με τους υπόλοιπους Ιατρικούς Συλλόγους, έδωσε μάχη εξαντλώντας όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή του απάνθρωπου ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου που οδήγησε στην εξαθλίωση χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες δημεύοντας με αυταρχισμό, το εισόδημά τους», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Προέδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Δώσαμε μάχη για να αποτρέψουμε τη εφαρμογή αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους. Εξαντλήσαμε όλα τα μέσα και πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Αναμένουμε τώρα το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουμε εάν χρειασθεί για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του ιατρικού κλάδου».