NEA

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε χτες, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 

Τον κ. Κικίλια υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κ. Μανώλης Παπασάββας, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας, καθώς και μέλη των Σωματείων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Υποδεχόμενη τον κ. Κικίλια, η κυρία Βαρδινογιάννη τον ευχαρίστησε για την συγκινητική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τονίζοντας την σημασία που έχει η συμπαράσταση της Πολιτείας για το έργο της Ογκολογικής Μονάδας.

«Η παρουσία σας σήμερα αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για τον Σύλλογό μας και πολύ μεγάλη στήριξη για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους. Εκφράζει πάνω από όλα τη βαθιά σας ευαισθησία και την προτεραιότητα που δίνετε σε πρωτοβουλίες με επίκεντρο την υγεία των παιδιών.  Ως γιατρός και ο ίδιος, που γνωρίζετε άμεσα τις ανάγκες των μικρών μας ασθενών και τις ιδιαιτερότητες του ιατρικού χώρου, είστε ένας πολύτιμος σύμμαχος και συμπαραστάτης μας, ειδικά τη στιγμή που αγωνίζεστε καθημερινά για να συμβάλετε στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται υγεία στη χώρα μας.  Παράλληλα, στο πρόσωπό σας εκφράζεται η συμπαράσταση της Πολιτείας, που είναι κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Το υπουργείο Υγείας όχι μόνο στηρίζει τις προσπάθειές μας, αλλά γίνεται πολλές φορές ένα με αυτές, επιστρατεύοντας τις δυνάμεις του για έναν πραγματικά ιερό σκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας, ενώ επισκέφθηκε και τους μικρούς ασθενείς και τους γονείς τους.

Στη συνέχεια, η κυρία Βαρδινογιάννη, απένειμε στον υπουργό την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» το αστέρι με το όνομά του.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την μεγάλη τιμή τονίζοντας στην ομιλία του την σπουδαιότητα του έργου της «ΕΛΠΙΔΑΣ»:  «Το όνομα «ΕΛΠΙΔΑ» είναι ένα όνομα πολύ ισχυρό και με βαθύτερο νόημα. Έχετε κάνει πάρα πολλά και πραγματικά πιστεύω πως οι βραβεύσεις είναι για εσάς και όχι για εμένα. Σαν Πολιτεία σάς ευχαριστούμε για όλα όσα έχετε κάνει.  Θέλω να ξέρετε πως είναι εντολή του Πρωθυπουργού να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια σας. Είμαι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λέξεων και θα σας στηρίξω με κάθε τρόπο» είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κικίλιας.