NEA

ΣΥΡΙΖΑ προς Αδ. Γεωργιάδη: «Να μας πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν»

ΣΥΡΙΖΑ προς Αδ. Γεωργιάδη: «Να μας πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν»

«Αφήστε τη σπέκουλα» απαντά ο Γεωργιάδης

 

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στην ελβετική τηλεόραση, στις οποίες, όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων λέει ότι «εταιρείες όπως η Novartis δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώσουν ζωές».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με την ερώτηση: «"Σκευωρία" και η παραδοχή Γεωργιάδη για χρηματισμό της Novartis σε πολιτικούς;»  Ακολούθως αναφέρει: «Νομίζαμε ότι ο κ. Γεωργιάδης τα είχε πει όλα όταν δήλωσε πως έχασε πάσα ιδέα για το FBI επειδή έχει στοιχεία για το σκάνδαλο Novartis. Ο λαλίστατος υπουργός της Ν.Δ. όμως είχε και αλλά να δώσει. Αποφάσισε να λύσει οριστικά τον γρίφο γύρω από το σκάνδαλο Novartis. Μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση παραδέχτηκε χωρίς ντροπή επί λέξει: "Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες, όπως η Novartis, δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, αλλά την ίδια στιγμή σώζουν ζωές"».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Μετά από αυτές τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του κ. Γεωργιάδη, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ίδιο να πει ποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν αλλά και την επόμενη τοποθέτηση της Ν.Δ. περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis».

 

Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στο κανάλι ONE «η ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια», τονίζοντας ότι έχει στη διάθεση των δημοσιογράφων μαγνητοφωνημένη και απομαγνητοφωνημένη όλη τη συνέντευξη που έδωσε στην Ελβετική τηλεόραση. «Η συνέντευξη  κατ’ αρχήν δόθηκε πέρσι και στην ερώτηση γιατί συνεχίσαμε να βάζουμε φάρμακα της Novartis στις λίστες φαρμάκων- για το οποίο θα έπρεπε να ερωτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήμουν εγώ εκείνη την εποχή- αφού εξήγησα όλο το μηχανισμό του clawback που δημιουργήθηκε για να έχουν οι Έλληνες ασθενείς πρόσβαση στα καινοτόμα φάρμακα. Έτσι λοιπόν, με την απόφασή μου αυτή, όλα τα καινοτόμα φάρμακα εισήχθησαν στο σύστημα, χωρίς επιπλέον χρήματα. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε το νόμο μου. Δεν ήταν λοιπόν μία απόφαση δωροδοκίας αλλά μία απόφαση που έσωσε ανθρώπινες ζωές. Και θα πρέπει να καταλάβετε ότι εταιρείες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς και γιατρούς ή δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ανθρώπινες ζωές. Δεν είπα εγώ ότι το έκανε αυτό η Novartis, είπα ότι οι πολιτικοί είμαστε αναγκασμένοι να παίρνουμε αποφάσεις λαμβάνοντας υπ’ όψη μας ότι κάποιες εταιρείες μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο διεφθαρμένες. Άρα όλη η συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη μία ανοησία». Και συνέχισε προς τον δημοσιογράφο «εσείς μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στη φωτιά ότι μία εταιρεία δεν λαδώνει; Εγώ δεν μπορώ. Είπα λοιπόν το απολύτως αυτονόητο. Και μάλιστα μετά από αυτό η Ελβετίδα δημοσιογράφος μου είπε «έχετε απόλυτο δίκιο». Ας σταματήσουμε τη σπέκουλα. Ό,τι άλλο έχει απορία ο ΣΥΡΙΖΑ, να έρθει στην προκαταρκτική της Βουλής που ξεκινάει από μεθαύριο και εκεί θα δούμε τι θα έχει να πει».