NEA

Α. Γεωργιάδης: Αντεπίθεση και διαξιφισμοί

Α. Γεωργιάδης: Αντεπίθεση και διαξιφισμοί

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Το σκάνδαλο και αντισκάνδαλο Novartis είναι και πάλι στα …φόρτε του ε όσους έχουν θιγεί πολιτικά και προσωπικά από κατηγορίες της «απέναντι» πλευράς, να αντιδρούν με κάθε ευκαιρία.

Στα περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη επανήλθε με δηλώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας  στο «ΣΚΑΪ» και στον «ΑΝΤ1». Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης,  «ο Αλέξης Τσίπρας ή θα γίνει αξιοπρεπής πολιτικός ή θα υφίσταται τις συνέπειες των πράξεών του. Δηλαδή αυτός μπορεί να λέει ό,τι θέλει για μένα χωρίς στοιχεία και αποδείξεις και εγώ να μην μπορώ». Και πρόσθεσε ότι  «η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε την τιμολόγηση των φαρμάκων, με τρόπο που ωφελήθηκαν οι εταιρείες και δεν έβγαλαν τις τιμές γιατί θα έβλεπε ο λαός πόσο μεγάλες ήταν οι αυξήσεις» και πρόσθεσε ότι «αν μπορεί ο Πολάκης και ο Τσίπρας να μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε ότι τα πήραμε, εγώ δεν μπορώ; Αυτοί μπορούν κι εγώ δεν μπορώ;».

Απαντώντας δε στο ερώτημα  αν έχει στοιχεία, ανέφερε ότι «αν είχα στοιχεία για Αλέξη Τσίπρα και Παύλο Πολάκη θα είχα πάει στον εισαγγελέα».

Την προηγούμενη μέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι «θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς, καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «χυδαιότητες» και ανέφερε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ή τον στέλνει σπίτι του ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον».