NEA

Αρχίζει σήμερα τις εργασίες του το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας

Αρχίζει σήμερα τις εργασίες του το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας

 Από σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιείται το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

 

Το Συνέδριο αποτελεί μία εξαιρετικά μεγάλη ιατρική επιστημονική διοργάνωση και το τιμούν με τη συμμετοχή τους η πλειοψηφία των Ελλήνων Χειρουργών που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ογκολογία, καθώς και οι διακεκριμένοι Έλληνες της Διασποράς, Καθηγητές κ.κ. Ανδρέας Τζάκης, Ευάγγελος Μεσσάρης και Πάρις Τέκκης.

 

Στο Συνέδριο, θα καλυφθούν όλες οι σύγχρονες εξελίξεις της Χειρουργικής Ογκολογίας αλλά και των συναφών ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου. Θα παρουσιαστούν εξάλλου κατά τη διάρκειά του περισσότερες από 220 επιστημονικές εργασίες που προέρχονται από συναδέλφους από όλη την Ελλάδα!

 

Αν και πρόκειται για αμιγώς ιατρικό επιστημονικό συνέδριο, η έναρξη των εργασιών του, σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, θα γίνει με δύο και μοναδικές συνεδριάσεις ανοιχτές για το κοινό με σκοπό να δωθεί φωνή στους Συλλόγους Ασθενών και Εθελοντών και να προσεγγίσουμε τον καρκίνο από την πλευρά των πασχόντων, διερευνώντας σε βάθος τα προβλήματά τους.

 

Η πρώτη στις 10.00-11.30 διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και όλες τις συναφείς Οργανώσεις Ασθενών με Καρκίνο με θέμα «Το Βήμα των Ασθενών».

Ακολούθως στις 12.30-14.00 θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση με θέμα «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Καρκίνος» με τη συμμετοχή διακεκριμένων δημοσιογράφων του ιατρικού ρεπορτάζ.

Και στις δύο συνεδριάσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

 

Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ. Την εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του Συνεδρίου και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας Καθηγητής Χειρουργικής, Ιωάννης Καραϊτιανός, με θέμα «Η ιστορία της Χειρουργικής Ογκολογίας στην Ελλάδα», ενώ την εναρκτήρια διάλεξη ο διαπρεπής Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων από τις ΗΠΑ, Ανδρέας Τζάκης, με θέμα «Ο ρόλος των μεταμοσχεύσεων στη σύγχρονη Ιατρική».

 

Στο Συνέδριο χορηγούνται 31 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD Credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.