NEA

Εξώδικο στην εφημερίδα Καθημερινή από την κ. Τουλουπάκη

Εξώδικο στην εφημερίδα Καθημερινή από την κ. Τουλουπάκη

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Με εξώδικο απάντησε η επικεφαλής κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει ότι δεν επηρεάζει την ουσία της έρευνάς της η εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων στις ΗΠΑ. Και χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Καθημερινής «συκοφαντικό», του οποίου, όπως λέει, έλαβε γνώση «με μέγιστη αγανάκτηση και ιδιαίτερη ανησυχία».

Αναφέρει στο εξώδικό της:

«Το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου είναι απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, καθόλα ανεπέρειστο, πρόχειρο και συκοφαντικό, ενώ αποκλειστικός και μόνος σκοπός του είναι η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός του κοινού, η συσκότιση των ερευνών και η θέση προσκομμάτων στο έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με ταυτόχρονη επιδίωξη την τρώση της τιμής και της υπόληψής μου ως Δικαστικής λειτουργού, όπως και του φρονήματος και του σθένους των Εισαγγελέων, που διενεργούμε τις έρευνες.

Επί του ανωτέρω συκοφαντικού δημοσιεύματος, το οποίο δεν δύναμαι με ασφάλεια να γνωρίζω το βαθμό αναδημοσίευσης και ανάρτησής του σε πλήθος άλλων ιστοσελίδων, επάγομαι τα κάτωθι…».

Και προχωρά σε εκτενή ανάλυση των επιχειρημάτων της.  

Σε δήλωση προχώρησε και ο δικηγόρος της κ. Τουλουπάκη , Αλ. Παπαστεριόπουλος αναφέροντας:

«Από το έγγραφο της εισαγγελέως δεν προκύπτει ότι οι μάρτυρες είναι ίδιοι με εκείνους που κατέθεσαν στις ΗΠΑ. Δεν προκύπτει από το έγγραφο της επικεφαλής της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την υπόθεση της Novartis στην Ελλάδα είναι ίδιοι με εκείνους που κατέθεσαν στην Αμερική».

 

Στο εξώδικο και τις δηλώσεις απάντησε λίγο αργότερα και η Καθημερινή αναφέροντας:

«Μια εξώδικη διαμαρτυρία, ακόμη και αν προέρχεται από μία Εισαγγελέα, δεν μπορεί να καταλύσει το δικαίωμα της εφημερίδας στην πληροφόρηση του κοινού και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους και το διευθυντή της σε δημόσιες δηλώσεις, όπως ζητά η κ. Τουλουπάκη, παραβλέποντας το δημόσιο ενδιαφέρον του θέματος, αλλά και το δημοσιογραφικό απόρρητο, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη δημοσιογραφία».