ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Θέμα και πάλι με τους Σταυρούς των φαρμακείων

Θέμα και πάλι με τους Σταυρούς των φαρμακείων

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί τους φαρμακοποιούς να σβήνουν το φως των σταυρών των φαρμακείων τους, όταν αυτά βρίσκονται εκτός ωραρίου λειτουργίας καθώς σε άλλη περίπτωση δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις του Συλλόγου με τους Δήμους κλονίζοντας την επιχειρηματολογία των φαρμακοποιών ότι οι σταυροί δεν αποτελούν διαφημιστικό μέσο αλλά σηματοδοτούν την ύπαρξη λειτουργούντος φαρμακείου, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το θέμα έθεσε με ανάρτησή του στο fb ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος, σημειώνοντας ότι η τήρηση της νομοθεσίας αποτελεί «όπλο» του Συλλόγου απέναντι στην επιμονή των διαφόρων αρμοδίων να εξαφανιστούν οι Σταυροί.

Συγκεκριμένα ο κ. Λουράντος αναφέρει τα εξής:

«Σταυροί φαρμακείων...

Έχουμε τονίσει επανειλημμένως, πως οι σταυροί των φαρμακείων δεν αποτελούν διαφημιστικό μέσον αυτών, αλλά σημείο ύπαρξης ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ φαρμακείου!

Αυτό έχουμε δηλώσει και στους Δήμους που ζητούν την καθαίρεση τους από τους στύλους και αυτό είναι το όπλο μας απέναντι στην επιμονή των διαφόρων αρμοδίων στην εξαφάνιση τους!

Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αναμμένοι σταυροί, όταν τα φαρμακεία τους είναι κλειστά, προκαλούν μεγάλο πρόβλημα στο Σύλλογο και ακυρώνουν τα επιχειρήματα του!

Συνάδελφοι,

τα κλειστά φαρμακεία οφείλουν να έχουν σβηστούς τους σταυρούς και τις πινακίδες, διαφορετικά λειτουργούν ως διαφημιστικά μέσα και παραπλανούν τους πολίτες που ψάχνουν για διανυκτερεύον φαρμακείο!

Στο Σύλλογο φθάνουν συνεχώς καταγγελίες και μάλιστα πρόσφατα μία από αυτές κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και σε άλλους αρμόδιους παράγοντες!

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, γιατί ορισμένοι θα πάρουν στο λαιμό τους όλο τον κλάδο! Ας είμαστε προσεκτικοί επίσης στα ηλεκτρονικά μηνύματα που εκπέμπουμε μέσω των αναμμένων σταυρών διότι όπως είπαμε ο σταυρός δεν είναι προωθητικό μέσον πώλησης, αλλά σημείο αναφοράς ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ και μόνο φαρμακείου!»

Το θέμα των Σταυρών των φαρμακείων έρχεται από καιρό σε καιρό στην επικαιρότητα. Παλιότερα το θέμα είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με το ποιος έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον Σταυρό, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις μη φαρμακοποιών που τον χρησιμοποιούσαν, πιο πρόσφατα με την τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζει η νομοθεσία που στο μεταξύ έγινε αυστηρότερη.