NEA

Η μαρτυρία του Κ.Φρουζή που αλλάζει τα δεδομένα

Η μαρτυρία του Κ.Φρουζή που αλλάζει τα δεδομένα

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Ανατροπή και …μαρτυρίες που «καίνε» και δημιουργούν ερωτηματικά έφερε μαζί του στη Βουλή ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής καθώς όπως είπε, το 2016 δέχτηκε πιέσεις και ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση…

Στη συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Novartis που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στη Βουλή, το κλίμα φορτίστηκε με την μαρτυρία του κ. Φρουζή. Ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas προχώρησε σε αποκαλύψεις – βόμβα για τις πιέσεις και απειλές που δέχθηκε από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών αρχηγών.

Όπως τόνισε, ποτέ δεν κλήθηκε από ανακριτικό ή δικαστικό όργανο για να καταθέσει για Novartis και το 2016, του έκαναν «μπούλινγκ» την ώρα που κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στο σπίτι του, δεν βρέθηκε τίποτα ενοχοποιητικό. Είπε μάλιστα ο κ. Φρουζής ότι  δεν γνώριζε καν ποιος θεσμός τον ήλεγχε!

Κι όλα αυτά ενώ σε βάρος του, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα.

Η κατάθεση Φρουζή

 «Σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τριάμισι χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική. Απέφυγα τη δημοσιότητα. Ταλαιπωρήθηκα και υφίσταμαι bullying. Τον Φλεβάρη 2017 έκαναν έλεγχο στο σπίτι μου. Άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι συμβαίνει. Πήρανε το λαπτοπ του γιου μου Δημήτρη. Στο τέλος του 2017 διάβασα σε μια εφημερίδα όλα όσα επρόκειτο να ζήσω. Την επόμενη ημέρα είδα τη φάτσα μου μαζί με πρωθυπουργούς υπουργούς κλπ. Δεν έχω κληθεί ποτέ σε ανακριτικό ή δικαστικό όργανο να δώσω εξηγήσεις. ΠΟΤΕ! Θέλανε να μη μιλήσω ποτέ και να με παρουσιάζουν ως τον κύριο Novartis που παρέσυρε πολιτικούς στο διάβα του».

Για την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Φρουζής, σύμφωνα με πληροφορίες είπε: «Συναντηθήκαμε στη Λουκάρεως στην εισαγγελία. (…). Επίμονα μου πρότεινε να κάνω χρήση ευεργετικού νόμου προστασίας ποινικού κώδικα αρκεί να μιλήσω για πολιτικούς. «Δεν εννοώ να μιλήσετε απλά», μου είπε. Δηλαδή να μην καταθέσω όσα ξέρω. Την αλήθεια.  «Έχουμε συντριπτικά στοιχεία εναντίον σας» είπε η κ. Τουλουπάκη. «Να τα βγάλετε στην επιφάνεια άμεσα» είπαμε».

Τζανακόπουλος - Πολάκης

Νωρίτερα, απορρίφθηκε από την προκαταρκτική το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να ανακληθεί η απόφαση της επιτροπής για την εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη. Η επιτροπή απέρριψε επίσης το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την εξαίρεση τριών μελών της επιτροπής για λόγους μεροληψίας, των κ.κ. Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε μεθόδευση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής

«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και να εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δίωξη Ανδρέα Λοβέρδου

Να διωχθεί για το κακούργημα της δωροδοκίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ζητεί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Την δίωξη σε βάρος του παρήγγειλε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη η οποία χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος τοποθετήθηκε μέσω Twitter επιμένοντας στα περί σκευωρίας και σχολιάζοντας ότι «θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο ποινικός κώδικας ορίζει».