NEA

Γ. Πατούλης: «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των πολιτών να μην είναι παθητικοί καπνιστές»

Γ. Πατούλης: «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των πολιτών να μην είναι παθητικοί καπνιστές»

Στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος από τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Ίδρυμα Νιάρχος, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, στο ίδιο πνεύμα με τον Πρωθυπουργό, επεσήμανε ότι «Αντίπαλος δεν είναι οι καπνιστές αλλά ο καπνός που στερεί το δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παραβρέθηκε χτες στην εκδήλωση παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος από τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου αντικαπνιστικού νόμου και την ενημερωτική καμπάνια από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος που παρουσίασαν ο υπ. Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης να προστατέψει με συγκεκριμένα μέτρα την υγεία των πολιτών. Αντίπαλος μας δεν είναι ο καπνιστής, αλλά ο καπνός ο οποίος αποδεδειγμένα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία των πολιτών. Είναι δικαίωμα των καπνιστών να συνεχίσουν να έχουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια εφόσον το επιθυμούν, ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει και τα δικαιώματα όλων των πολιτών οι οποίοι δεν επιθυμούν να είναι παθητικοί καπνιστές και θέλουν να ζουν, να εργάζονται και να διασκεδάζουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Σε αυτό το ζήτημα, η χώρα μας για πολλά χρόνια είναι ουραγός, όταν ακόμα και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται με μεγάλη αυστηρότητα. Ήρθε η ώρα να γίνει και η Ελλάδα μία χώρα όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται και η υγεία των πολιτών ως ύψιστη προτεραιότητα, θα προστατεύεται, με κάθε τρόπο». 

 

Ρ.Σ.